• Zondag 10 jul 2022
  • Hoorn (Noord Holland)

Markermeertocht

  • Racefiets

Wat is fietsen in West-Friesland?
Fietsen over karakteristieke dijken, door ruim landschap en over rustige, veilige wegen. Een prachtige weidse omgeving voor een sportieve en gezellige toertocht. Halverwege stoppen we bij lokale horeca, waar je een bakkie & appeltaartje kunt halen.

Wat maakt deze toertocht speciaal?
Zoals de naam van de tocht al suggereert staat het Markermeer centraal. De lange afstand van 140 km gaat via de dijk van Enkhuizen Lelystad via de Oostvaarder plassen naar Almere en daarna door naar de koffiestop in Muiden. Na Muiden door het nieuwe IJburg over de Schellingwouderbrug via Ilpendam, Purmerend en Oosthuizen terug naar Hoorn. De kortste afstand van 63 km volgt vanaf Hoorn de IJsselmeerdijk langs het Markermeer naar Volendam voor een koffiestop, om daarna via Middelie en Oosthuizen weer terug te komen in Hoorn. De middenafstand van 103 km gaat ook deels langs het Markermeer naar het voormalige eiland Marken voor de koffiestop. Vanaf Marken gaat het verder naar Uitdam, door de polders van Waterland via Broek in Waterland, Overleek, Ilpendam, Purmerend en Oosthuizen retour Hoorn.

Voor wie is deze toertocht?
Dit is een toertocht voor racefietsers, mannen en vrouwen. Om 09:00 vertrekken groepjes met elk een eigen gemiddelde snelheid (25 km/h tot 33km/h), een eigen wegkapitein en samen uit samen thuis! Dat maakt deze toertocht geschikt voor elk niveau racefietser! GPX is enkele dagen voor de rit beschikbaar via Fietssport of WFTC website.

WFTC, fiets sportief met ons mee!
www.wftc.eu
#westfriesetoerclub

Toertocht details 70 km

Starttijd
06:00 - 12:00 uur.
Deelnemers verwacht
< 500
Startlocatie
Noorderdracht 42a
plan route
Kosten deelname
€ 3,50 (BASIC account)
€ 2,50 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 3,50 (BASIC account)
€ 2,50 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Westfriese Toerclub
Website
www.wftc.eu
Kenmerken
Scan & Go
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer