Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 22-8-2021.
  • Zondag 22 aug 2021
  • Eindhoven (Noord Brabant)

Bert Oosterbosch classic 2021

  • Racefiets

Bert Oosterbosch, de beste coureur ooit van Eindhoven. Sinds 2018 is er in Wielercafé CYKLIST in Eindhoven een "Bert Oosterbosch museum" gevestigd. Hier vindt je een prachtige collectie wielertruien en krantenknipsels van deze hardrijder pur sang. Bert Oosterbosch fietste zijn eerste kilometers bij Wilhelmina. Vanaf deze plaats organiseert TC Wilhelmina sinds 2019 een mooie toertocht door het Brabantse landschap. In 2019 was het 40 jaar geleden dat Bert Oosterbosch in Amsterdam Wereldkampioen Achtervolging werd door Francesco Moser te verslaan en op 18 augustus 2020 is het 31 jaar geleden dat Bert Oosterbosch overleed. Enige dagen eerder won hij in Bladel nog een koers bij de Amateurs. De rit gaat daarom ook door de Kempen naar een pauzeplaats in Bladel.

Toertocht details 75 km

Starttijd
08:00 - 11:00 uur.
Deelnemers verwacht
< 500
Startlocatie
Gasfabriek 3 - Wielercafé CYKLIST
plan route
Hoogtemeters
10 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 5,00 (BASIC account)
€ 4,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
TC Wilhelmina
Website
www.tcwilhelmina.nl
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Zeer mooie route over rustige wegen met goed asfalt. Dorpcentra ontweken en goed uitgepijld. Inschrijflocatie is echt uniek. Pauzeplaasts was niet geheel berekend op de drukte.
Goed uitgepijlde mooie tocht door Brabants land
Mooi uitgepijlde toertocht over rustige wegen in de Kempen. Ontspannen sfeer tussen de groepen/groepjes ook wanneer de snelheden van fietsen uit elkaar lagen.
Het was een mooie tocht. De route was perfect uitgepijld. De wegen waren niet te druk en de ondergrond was het merendeel van de tijd aangenaam om over te fietsen. Iedereen was vriendelijk en je kon zien dat de vrijwilligers het leuk vonden om mee te helpen. Bij de pauze plaats een lekkere koek mee gekregen voor onderweg. Na afloop kun je nog lekker lang nagenieten op het terras van de Cyklist.