Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 30-12-2023.
  • Zaterdag 30 dec 2023
  • Groenlo (Gelderland)

** GEANNULEERD ** CityLido Klassieker Gravel & MTB

  • MTB & Gravel

*** GEANNULEERD/ANNULLIERT ***

Afgelopen weken regende het overvloedig. Dat heeft ingrijpende gevolgen voor het parkoers van onze CityLido Klassieker van zaterdag 30 december aanstaande. De ondergrond is inmiddels dusdanig slecht dat bij doorgaan van de tocht grote schade ontstaat aan de MTB-tracks en de gravelpaden waar we gebruik van mogen maken. Dat willen we absoluut voorkomen. Daarom hebben we het moeilijke besluit genomen om de tocht af te gelasten. We hopen op je begrip!

In den letzten Wochen hat es besonders stark geregnet. Auch in der kommenden Woche wird viel Regen erwartet. Das hat weitreichende Folgen für den Verlauf unserer CityLido Klassieker am kommenden Samstag, 30. Dezember. Der Boden ist jetzt schon so schlecht - und wird sich in der kommenden Woche noch weiter verschlechtern - dass es bei einer Fortsetzung der Tour zu großen Schäden an den MTB-Strecken und Schotterwegen kommen wird, die wir benutzen dürfen. Das wollen wir unbedingt vermeiden. Deshalb haben wir die schwere Entscheidung getroffen, die Tour zu annullieren. Wir hoffen auf Ihr Verständnis.
*********************************************************

Op Zaterdag 30 DECEMBER organiseert fietsclub RTCG in Groenlo voor de 26e keer haar Klassieker. Dit jaar starten en finishen we bij uitgaansgelegenheid CityLido aan de Kerkstraat in Groenlo. Ook in 2023 pakt de organisatie uit met verrassende, nieuwe MTB- en gravelroutes en een muzikaal opgeluisterde pauzeplek. Nieuw is de verrassende afterparty in het Staphuis van de Achterhoek. Hier sluit je de laatste fietstocht van het jaar 2023 in stijl met je fietsvrienden af!

5 routes: voor MTB-ers en gravelaars
Gravelaars hebben de keuze uit routes van 50 en 70 kilometer die niet zijn uitgepijld, maar als GPX-bestand worden aangeboden. De routes worden enkele dagen voorafgaand aan de Klassieker via Fietssport.nl per mail toegezonden.
Wie wil MTB-en heeft de keuze uit drie afstanden. Alle drie zijn ze uitgepijld. De kortste afstand – 25 kilometer – is speciaal uitgezet voor beginnende fietsers die kennis willen maken met het mountainbiken en het rijden van toertochten. Maar ook ouders die met hun kind(eren) willen fietsen zullen deze route kunnen waarderen. Als (meer) ervaren MTB-rijder kun je kiezen voor een rit van 40 of 55 kilometer door het prachtige Achterhoekse coulissenlandschap, waarin ook de nodige singletracks zijn opgenomen.

Pauzeplek tussen de koeien
Net als in 2022 is de pauzeplek ook dit jaar weer bij Boerderij ‘Hommelink’ aan de Tankweg in Lievelde. Je wordt hier door de organisatie getrakteerd op gezellige livemuziek alsmede een kop bouillon en een krentenbol.

Inclusief consumptie na afloop
De laatste fietsrit van het jaar sluit natuurlijk in stijl af! Bij de start ontvang je een muntje die na afloop van de tocht kan worden ingewisseld voor een consumptie naar keuze: om samen met je fietsvrienden te toosten op het al weer voorbije fietsjaar 2023.

Start bij Discotheek CityLido
De start van de CityLido Klassieker is tussen 8.30 en 10.30 uur vanaf CityLido aan de Kerkstraat binnen de grachten van vestingstad Groenlo. De route naar het startbureau wordt duidelijk aangegeven.

PS: De routes hieronder zijn indicatief. Enkele dagen voor de start ontvang je de definitieve gravel- en MTB-routes.

Toertocht details 25 km

Starttijd
08:30 - 10:30 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Kerkstraat 6
plan route
Hoogtemeters
20 hm
Kosten deelname
€ 10,00 (BASIC account)
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid)
Uitsluitend daginschrijving mogelijk
Organisatie
RTC Groenlo
Website
www.rtcg.nl
Kenmerken
Scan & Go
De route is op de volgende manieren te volgen
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

De sfeer was heel goed. Mensen passeerden elkaar rustig en op de plekken waar het kon. Na de finish nog gezellig iets gedronken binnen.
Organisatie echt top. Route te veel asfalt, goede aanduidingen, pauzeplaats gezellig.
Catering aan het eind vd route niet best, bediening helaas veel te traag gemiste kans om omzet te genereren.
route ging, sfeer goed
Mooie en perfect geregelde tocht als jaarafsluiting