• Zondag 11 sep
  • Oldenzaal (Overijssel)

Lönsberg Klim Classic

  • Racefiets

Liefhebbers van klimwerk komen hier goed aan hun trekken. De toertocht gaat via autoluwe binnenwegen de grens over naar Lage, de Lönsberg en het heuvelachtige Uelsen. Van deze eendaagse fietstocht is de 135 km route zelfs opgenomen in het 'Brevet des Cyclistes'. Dus spaar je voor je klimbrevet? Dan verdien je hier na hard werken twee sterren en geniet je onderweg van fraaie vergezichten.
Er kan uit 3 afstanden gekozen worden, nl. 85, 110 en 135 kilometer. De toertocht voert via de Tankenberg, Denekamp en Lattrop naar de pauzeplek boven op de Lönsberg, bij het Gasthof ‘Zum Lönsberg’ in Hesingen, Duitsland. Hierna splitst de route zich: de 85 km gaat weer Nederland binnen en via Vasse, Ootmarsum (waar een klim uit het parcours van het NK voor professionals in de route is opgenomen) en Weerselo terug naar Oldenzaal. De 110- en 135 km.-toerfietsers maken een extra lus rondom het heuvelachtige Uelsen met zijn fraaie vergezichten. Zij komen weer terug bij de pauzeplek en rijden dan dezelfde route als de 85 km fietsers naar Oldenzaal.
De route is duidelijk met pijlen uitgezet en van speciale pechmarkeringen voorzien. De deelnemers kunnen, in geval van pech, nauwkeurig hun positie doorgeven. Een materiaalwagen is op de route aanwezig. De gevaarlijke punten op de route worden duidelijk met borden aangegeven. Bij de startplaats en op de pauzeplek zijn EHBO‘ers aanwezig.

LET OP: Om te voorkomen dat u op het laatste moment geen gebruik kunt maken van de daginschrijving (ivm eventuele nieuwe maatregelen) raden we u aan om van de voorinschrijving gebruik te maken om uw plek zeker te stellen!

Toertocht details 85 km

Starttijd
08:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
< 500
Startlocatie
Clubgebouw OWC, Oude Almeloseweg 1
plan route
Daginschrijving mogelijk
Ja
Kosten deelname
€ 5,00 (BASIC account,
€ 4,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 5,00 (BASIC account),
€ 4,00 (PLUS account & NTFU-lid
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Oldenzaalse Wielerclub
Website
www.owc-oldenzaal.nl
Kenmerken
Scan & Go
Douche aanwezig
Fiets afspuiten
Fietsenstalling
Toiletten aanwezig
Daginschrijving mogelijk
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer