Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 5-7-2020.
  • Zondag 5 jul 2020
  • Zeeland, Noord-Brabant (Zeeland)

Daphny van den Brand Classic 2020

  • Racefiets

Deze toertocht is vernoemd naar de lokale Zeelandse (let op: Noord-Brabant) trots. Daphny is Nederlands kampioen, Europees kampioen, wereldkampioen Veldrijden en Nederlands kampioen Mountainbiken. Kortom, een dame om met recht trots op te zijn. Je fietst langs het prachtige water van de Mookerplas richting het heuvelachtige Groesbeek. Via de Ooijpolder keer je terug naar Nijmegen voor de lastigste klim van de dag: de Nijmeegse stuwwal. Vervolgens slinger je via Grave en Velp terug naar Zeeland.

Een jaarlijks terugkerend evenement op de NTFU toertocht kalender is de Daphny van den Brand classic, welke dit jaar alweer voor de 6e keer georganiseerd wordt.

Door het NTFU wordt deze tocht beoordeeld met 3 sterren. Het is voor zowel dames als heren een zeer aantrekkelijke toertocht met onderweg een zeer goede verzorging. Het start- en eindpunt - Camping De Heische Tip - is gelegen aan een natuurvijver met een mooi terras. Daar is volop gelegenheid om onder genot van een heerlijk muziekje wat te drinken, eten en na te praten. Tevens heeft Camping De Heische Tip uitstekende faciliteiten om na de tocht te douchen.

Toertocht details 85 km

Starttijd
08:00 - 09:30 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Camping de Heische Tip, Straatsven 4
plan route
Hoogtemeters
349 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 5,00 (BASIC account)
€ 4,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
WSC Zeeland
Website
wsc-zeeland.nl
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

In omgeving van de Hatertse vennen zou er een (heel kleine) aanpassing misschien het geheel nog aantrekkelijker kunnen maken. Iets verderop, vanaf de plaats waar linksaf wordt geslagen, liggen bijzonder mooie vennen. Daar kwamen we nu net niet langs/door.
Prima tocht, goed uitgepijld
De tocht was mooi en afwisselend. Pauze prima verzorgd. Jammer dat bij de splitsing 85/110 het bordje was weggehaald maar werd door de vrijwilligers snel opgepakt. Compliment.
Goed geregeld, fijne sfeer en leuk dat Daphny na afloop de tijd nam om iedereen te woord te staan. Bij de pauze plek (die ik bij de 130km graag iets eerder had gezien) sportdrank en bananen voor de deelnemers.
Andere fietsers raad ik deze rit zeer aan, met 3 verschillende afstanden kan men een route voor elk niveau kiezen. Dat er een aantal bordjes op de valreep verdwenen waren, kon de organisatie echt niets aan doen. Ik was blij dat vooraf al een gpx bestand beschikbaar was, dat loste dit probleem voor mij prima op.
Al met al heb ik een topdag gehad en dat voor slechts 4 Euro!