Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 27-8-2022.
  • Zaterdag 27 aug 2022
  • Wageningen (Gelderland)

Germania Klimtocht 2022

  • Racefiets

Klimmen en genieten van de prachtige omgeving rondom Groesbeek, Berg en Dal en uiteindelijk Duitsland. Een geweldig gebied om te fietsen!

De heenweg leidt van Wageningen over de Wageningse Berg en de Boersberg naar de brug bij Heteren. Vanaf hier gaat de tocht door de Betuwe richting Nijmegen.

Daar begint het grote klimwerk bij Ubbergen, Beek, en Berg en Dal. De route van 100 km schampt Duitsland. De lange route van 158 km voert vervolgens naar Kleve en gaat via het Reichswald terug naar Groesbeek om daar samen met de rijders van de 100 km route te genieten van het landschap ten zuiden van Nijmegen.

Aan de Biesseltsebaan hebben we een verzorgingspost ingericht met water, sportdrank, fruit en koek. Dit is ongeveer 50 kilometer voor de finish van beide afstanden. Rijd je de 158 km? Dan wil je misschien al eerder in de buurt van Kleve op eigen gelegenheid een kop koffie of lekker broodje halen. Bijvoorbeeld bij bakkerij Heicks en Teutenberg (Gemeindeweg 1 in Kleve) of het Reichswalder Dorfcafé (Dorfganger 15 in Kleve). Houdt er rekening mee dat je in Duitsland niet overal per PIN kunt betalen.

Beide routes gaan via de Hatertse Vennen door het land van Maas en Waal terug naar Wageningen. Op het pontje bij Lexkesveer kun je even rustig op adem komen. Bewaar het polsbandje dat je krijgt bij de start. Dit is je toegangsbewijs voor de pont.

Je kunt gratis parkeren vlak bij bij de start. Navigeer hiervoor naar de Marijkeweg in Wageningen. Onze vrijwilligers wijzen je naar een parkeerplek.

De verzorgingspost en overtocht zijn bij de prijs inbegrepen. Daginschrijving is mogelijk. Vooraf inschrijven is prettig vanwege de inkoop van levensmiddelen en wordt daarom beloond met korting!

Toertocht details 100 km

Starttijd
08:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
< 500
Startlocatie
Clubhuis TCW, Nudepark 81
plan route
Hoogtemeters
600 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 7,50 (BASIC account)
€ 6,50 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
TC Wageningen '79
Website
www.tcw79.nl
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Goed gepijld en gps-route. Mooie omgeving door heuvelachtig gebied. Verzorging lange afstand pas tegen het einde rit.
Mooie tocht
Mooie goed georganiseerde tocht met weinig drukte.
Mooi uitgestippelde route in een mooie omgeving met lekkere klimmetjes in Berg en Dal. De bewegwijzering was een dikke onvoldoende. Erg kleine onopvallende pijlen, soms voor de bocht, dan weer in de bocht en te weinig herhalingslingspijlen. Heb daardoor 115 km gereden ipv 100 km. Dat zou beter kunnen. Maar het landschap maakte alles goed.