Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 5-2-2022.
  • Zaterdag 5 feb 2022
  • Nunspeet (Gelderland)

Schwalbe Veldtoertocht 2022

  • Mountainbike

Op de eerste zaterdag van februari organiseert Toerclub De Volharding in Nunspeet de Schwalbe veldtoertocht.
Met routes van 30, 50, 60 en 80 kilometer komen zowel beginnende als gevorderde mountainbikers aan hun trekken.

Daar waar vroeger de rit over meerdere gemeentegronden ging, is het ons nu gelukt om een schitterende tocht te maken op alleen maar het gemeentegrond van de gemeente Nunspeet. De mooie singletracks van het Zandenbos, Willemsbos en Hendriksbos zullen hier allemaal in zitten en daarnaast worden er ook wat langere paden met natuurschoon gefietst, waaronder ook richting Noorderheide.
Als er gevaarlijke oversteken zijn, word je geholpen door vakkundige verkeersregelaars. Ook aan de innerlijke mens is gedacht met royaal ingerichte verzorgingsposten langs de route. Leuk element is dat je op de route ook een paar keer de keus kunt maken uit een "easy" en een "extreme" parcours.

Alle afstanden zijn zeer de moeite waard, mede door de prachtige stukken natuur die worden doorkruist. Met dank aan de natuurbeheerders van Staatsbosbeheer, Gemeente Nunspeet en Willemsbos is het landschappelijk een schitterend en zeer afwisselend parcours. De routes zijn bijna 100% onverhard.

Inschrijven en starten
Inschrijven voor deze veldtoertocht, met "Goed geregeld" keurmerk, kan vanaf 8.30 uur, starten mag vanaf 9:00 uur.
Je kunt bij de inschrijving gebruik maken van Scan & Go.
De deelnemers voor de 30 en 50 kilometer kunnen starten tot 10:30 uur, deelnemers voor de 60 en 80 kilometer tot 10.00 uur.
Jeugd tot en met 15 jaar kan gratis meedoen en ook met een groep meefietsen onder begeleiding van enkele ervaren clubleden (verzamelen bij start om 9.00 uur).

Startlocatie
Sporthal De Feithenhof
Electraweg 5
8071 CX Nunspeet

Routes
Het parcours is zeer afwisselend. Je komt over interessante technische stukken met veel singletracks, maar er zitten ook bredere en snellere zandpaden en karrensporen in de route. De route is bijna 100% onverhard en gaat door bos en heidevelden. En hoewel we rond Nunspeet geen bergen hebben, zit er wel het nodige hoogteverschil in de route, waarop je je zeker even stuk kunt bijten als je het gemiddelde hoog probeert te houden.

Rij voor je plezier
Het is prima mogelijk om tijdens de tocht over te stappen op een andere afstand. Dat is geen enkel probleem, je rijdt voor je eigen plezier. Het is geen wedstrijd! De splitsingen zijn duidelijk aangegeven.

Toertocht details 30 km

Starttijd
09:00 - 10:30 uur.
Deelnemers verwacht
Vrij rustig, geniet van de omgeving op je eigen tempo.
Startlocatie
Elektraweg 5
plan route
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 5,00 (BASIC account)
€ 4,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
TC De Volharding
Website
www.tcdevolharding.nl
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Mooie tocht, eindelijk weer...
Sfeer was goed. Geen Strava-segment jagers die je bij elke gelegenheid afsnijden.
Uitdagende tocht door een prachtige omgeving.
Route was mooi en gevarieerd, de bewegwijzering was goed. Helaas 1 bordje was weg waardoor we een klein extra rondje hebben gereden, maar dit werd snel opgelost door de vrijwilligers van de club. Enthousiaste mensen van de organisatie, mede doordat we eindelijk weer op pad mochten met elkaar. Ook onderweg waren de mensen vriendelijk en inhalen ging heel gemoedelijk.