• Zondag 18 jul
  • Boxmeer (Noord Brabant)

Rondje 33

  • Racefiets

Nu we met zijn allen Corona onder de knie lijken te krijgen duiken de wielrenners weer in grote getalen op. Hoe mooi is het om de lange slierten van groepen door het mooie Land van Cuijk te zien fietsen. Of nog mooier om die routes zelf te fietsen. Al dan niet in groepsverband.
We verwachten dat vele honderden toerfietsers op zondag 18 juli vanaf het Boxmeerse Raadhuisplein vertrekken voor de sportieve fietsproef 'Rondje 33'. Deze dag, eigenlijk daags voor 'Daags na de Tour', staat helemaal in het teken van het wielrennen met een uitgebreid programma van toertochten vanuit Boxmeer door het gehele Land van Cuijk. Voor deze editie is 'Rondje 33' uitgebreid met een familietocht en knooppuntenroute. Dus wil je alvast kennis maken met de nieuwe gemeente Land van Cuijk start dan op een van de 4 afstanden, 45, 80, 95 en 133km.
Na het succes in voorafgaande jaren zal dit jaar 'Rondje 33' over vier prachtige routes door de dorpen van het Land van Cuijk en de stad Grave opnieuw een geweldige uitdaging zijn. Voor de echte sportfietsers zijn tochten met een lengte van 80, 95 en 133 kilometer uitgepijld. Voor de liefhebbers en e-bikers hebben we een speciale verkorte route van 45km.
De uitgezette routes, ooit bedacht door Henk Baltussen en begeleid door enthousiaste leden van Toerclub Boxmeer, voeren langs de prachtigste landschappen van de streek en door de gevarieerde dorpen.
Op alle wielerkalenders is 'Rondje 33' met stip genoteerd en verwacht wordt dat ook dit jaar grote aantellen wielrenners met hun prachtige outfit en mooie racefietsen zich op de dreven en wegen van onze streek doorkruisen.
Goed getraind
Voor Rondje 33 (133, 95, 80 km) zullen vooral de goed getrainde liefhebbers zich in groten getale melden. Voor starters vanuit andere dorpen volstaat aanmelding vooraf via de NTFU website, https://www.fietssport.nl/toertochten/50759
men kan dan bij doortocht in Boxmeer de formaliteiten afwikkelen. Of je kunt je ook op zondag ochtend in Boxmeer aanmelden en de route vandaaruit starten

Familietocht
Dit jaar kunnen ook de gewone recreatiefietsers meedoen aan dit fietsfestival. Er is een vriendelijke route over een afstand van 45 kilometer (Klein Rondje 33) uitgezet, speciaal voor mensen die de tijd willen nemen voor een verkenning van het Land van Cuijk en voor gezellig fietsen, bijvoorbeeld in gezins- of familieverband of met buren en vrienden. Ook de categorie 'senioren' is hierbij van harte welkom.
E-bikers
Voor de groeiende schare van E-bikers is

Toertocht details 45 km

Starttijd
Deze toertocht werkt met startvakken. Afhankelijk van de afstand kun je kiezen voor een tijdslot waarin je start.
Deelnemers verwacht
500 - 1.500
Startlocatie
Raadhuisplein 3
plan route
Daginschrijving mogelijk
Ja
Kosten deelname
€ 5,00 (BASIC account,
€ 4,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 5,00 (BASIC account),
€ 4,00 (PLUS account & NTFU-lid
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
TC Boxmeer
Website
www.toerclubboxmeer.nl
Kenmerken
Scan & Go
Fietsenstalling
Toiletten aanwezig
Daginschrijving mogelijk
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer