Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 15-10-2023.
  • Zondag 15 okt 2023
  • Valkenburg (Limburg)

Bokkebaggertocht 2023

  • MTB & Gravel

Sinds 2007 organiseert de Valkenburgsewielerclub jaarlijks de Bokkebaggertocht; een uitdagende MTB-tocht door de Limburgse bossen voor zowel de beginnende als de die-hard mountainbiker. Vanaf dit jaar wordt ook een gravelroute aangeboden.

Ook is de tocht dit jaar inclusief met koffie en vlaai op de pauzeplek halverwege en broodje hamburger of worst met een speciaalbiertje na de finish.

Startlocatie: Gestart wordt vanaf Shimano Experience Center in Valkenburg tussen 08:00 en 10:00 uur. Deze start- en finish-locatie biedt:
* douches en kleedruimtes
* hogedrukreiniger voor het afspuiten van de fiets
* bewaakte fietsenstalling
* kluisjes voor het opbergen van spullen

Op de pauzeplaats heerlijke koffie van 'n barista met een lekker stuk Limburgse vlaai. Na het fietsen en douchen een heerlijke BBQ burger of Broodje Worst met een speciaal bier.

Toertocht details 45 km

Starttijd
08:00 - 10:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
De Leeuwhof 2
plan route
Hoogtemeters
899 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 25,00 (BASIC account)
€ 22,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Valkenburgse Wielerclub
Website
www.bokkebaggertocht.nl
Kenmerken
Scan & Go
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Hele mooie tocht met top verzorging tijdens en na de tocht...niet te druk onderweg omdat er max 250 deelnemers mochten zijn, veel mooie en zware beklimmingen allemaal door velden en bossen.
Inclusief een barista bij de pauze, alsmede gel en reep voor onderweg.
Na de tocht professionele Kärcher, bewaakte fietsenstalling, kluisjes en douches en napraten in het warme Shimano Experience Center met gratis consumptie en broodje worst of hamburger of vega...helemaal top georganiseerd
Zeker een mooie route in een mooie omgeving met een goede verzorging. Echter, het niet uitgepijld zijn van de route is een zeer grote domper op het fietsplezier. Een MTB toertocht via GPS fietsen, betekent vaak verkeerd fietsen en levert onveilige situaties op. Conclusie voor mij: Als een MTB route niet uitgepijld is, dan doe ik niet meer mee.