• Zondag 25 jun
  • Steenwijk (Overijssel)

Steenwijk Mooiste

  • Racefiets

Het Pijnlijke Zadeltje en RTV Steenwijk, twee fietsverenigingen uit Steenwijk, organiseren een unieke fietstocht, met maar liefst drie routes van elk 60 km. Iedere route, met eigen thema, kan gecombineerd worden met een andere route, zodat er 60, 120 of 180 km gefietst kan worden. Het kan niet anders dan dat het een mooie tocht gaat worden!

Route thema ‘water’ leidt door de natuurgebieden Weerribben en Wieden. Een labyrint van plassen, meren en slootjes. Met mysterieus ogende moerasbossen, uitgestrekte rietpercelen en bloemrijke hooilanden. De oude zeedijk via vestingsteden als Vollenhove en Blokzijl liggen ook op deze route. Een schitterende uitvalbasis voor fietsers.

Route thema ‘heide’ biedt een inkijk in natuurgebied Nationaal Park Dwingelderveld en is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Elk seizoen heeft z`n eigen kleuren. Heide, bos, jeneverbesbosjes, stuifzand en ruim veertig vennen komt u hier tegen. U komt langs de plaatsen Havelte, Dwingeloo, of toch LIEVER naar DIEVER, dat kan met deze route.

Route thema ‘bos’ voert door natuurgebied het Drents Friese Wold. Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland ligt dit bijzondere gebied. Eén van de grootste natuurgebieden van Nederland met meer dan 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden. Wie wil er nou niet op één dag door twee prachtige provincies fietsen.

Met deze thema`s wordt de prachtige ligging van Steenwijk benadrukt en dat is wat de routes zo uniek maakt.

De start en finish van elke route is bij voetbalvereniging “VV-Steenwijk”. Hier staat de verzorging klaar en kunt u zich bevoorraden voor de tweede en derde route. De tocht wordt afgesloten met een drankje en het eten van de bekende ‘Steenwieker Bal’. Die moet u een keer gegeten hebben!

Voor alle routes is er een GPX bestand beschikbaar. Deze kan op locatie VV Steenwijk via QR code worden gescand of via de NTFU site na inschrijving worden gedownload. Let op: de routes worden één week van de voren gepubliceerd.

Toertocht details 60 km

Starttijd
08:00 - 11:00 uur.
Deelnemers verwacht
< 500
Startlocatie
Middenweg 12
plan route
Kosten deelname
€ 10,00 (BASIC account)
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 10,00 (BASIC account)
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Het Pijnlijke Zadeltje
Kenmerken
Scan & Go
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer