Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 7-9-2019.
  • Zaterdag 7 sep 2019
  • Nijverdal (Overijssel)

Nijverdalse Strade Bianche

  • Gravelbike

Fiets toerclub CC75 & Bruisend Nijverdal organiseren op zaterdag 7 september 2019 de Nijverdalse Strade Bianche! Deze tocht is geschikt voor zowel de racefiets, mountainbike en de cyclocrossfiets, en zeer zeker geschikt voor retrofietsen.

De tocht bestaat uit vier routes van 30 km. Zo kan je ervoor kiezen om één, twee, drie of alle 4 de routes te rijden, oftewel 30 km, 60 km, 90 km of 120 km, te fietsen. Het goed gepijlde parcours leidt u net als de Strade Bianche in Italië over mooie verharde, rustige wegen en gedeeltelijk over gravelpaden in het mooie Salland.

Laat deze kans op een unieke ervaring u niet ontgaan.

Inschrijven kan ter plaatse op de dag zelf van 08.30-10.30 uur in de feesttent van Bruisend Nijverdal, er kan tot 14.30 uur aan een nieuwe route gestart worden, hierna worden de routes gesloten.
Inschrijfkosten € 7,00 (NTFU-leden € 5,00)

Een paar dagen voor de start worden de GPX bestanden van de verschillende routes via de site van fietssport beschikbaar gesteld.

Toertocht details 30 km

Starttijd
08:30 - 10:30 uur.
Deelnemers verwacht
Vrij rustig, geniet van de omgeving op je eigen tempo.
Startlocatie
Markt
plan route
Hoogtemeters
290 hm
Kosten deelname
€ 7,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
Uitsluitend daginschrijving mogelijk
Organisatie
FTC CC '75
Website
www.toer.cc75.nl
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Voor een eerste editie was het prima georganiseerd. Uiteraard waren er nog wat kinderziektes. De organisatie lijkt hiervoor open te staan. Zelf heb ik de Holten en Borkeld-route gefietst. De laatst genoemde route was teveel gericht op MTB en mogelijk Cyclo/gravelbike. De Holterbergroute was wel perfect georganiseerd. 1 gevaarlijk stukkie maar dit kan de organisatie aanpassen voor komende editie. Ik kom uit de omgeving maar ik heb veel nieuwe wegen leren kennen! De natuur is ook fenomenaal. Volgende editie wil ik graag de aanpassingen ervaren. Ik ben zelfs enthousiast geworden voor het gravel grinden :D
Prima georganiseerd. Veel waar voor een luttel bedrag.