Je bekijkt een oude editie. Klik hier voor de nieuwe editie.
  • Zondag 1 sep 2019
  • Tubbergen (Overijssel)

Grenslandmarathon 2019

  • Mountainbike

Zondag 1 september is het weer zover. Dan wordt voor de 14e keer de Grensland mountainbike marathon verreden, een adembenemende tocht voor ATB-ers die ultiem aan de bak willen.
Met geheel vernieuwde route.
De deelnemers kunnen kiezen uit 150 km, 100 km, 75 km en 55 km
De 150 km route is de langste en meest uitdagende marathon in het oosten met een prachtig parcours voor mannen en vrouwen die net even meer van hun lichaam en geest vragen.
De route gaat over Nederlands - Duits grensgebied, met donkere bossen, heidevelden, rulle zandwegen, strakke single tracks en vooral hoogte meters en beklimmingen te midden van natuurgebieden als Springendal, Tutenberg, en Sibculo. Onderweg zijn meerdere posten voor verzorging en technische ondersteuning ingericht. Dit evenement wordt georganiseerd door wielerclub WTC Tubbergen in samenwerking met WTC Vroomshoop.
De marathon vindt plaats in een prachtig natuurgebied en voor de instandhouding van het gebied wordt een deel van het inschrijfgeld afgestaan aan “Support for Nature”. De marathon heeft niet het karakter van een wedstrijd. De organisatie heeft bewust gekozen voor een formule waarbij het recreatieve element voorop staat. Iedereen van jong tot oud kan meedoen en de routes in eigen tempo fietsen.
Natuurlijk kun je na afloop de fiets afspuiten en is er douche gelegenheid, tevens gratis massage !
Nieuw dit jaar is het “side-event” met o.a. een spinning demo sport school Studio Sport, dansclinic van dansschool By-Sandra, D.J. speaker, ijssalon Jut & Jul en de AGRI gezinsfietstocht van ongeveer 25km met start tussen 10:00 – 12:00.
Hier wil je toch bij zijn !

Toertocht details 55 km

Starttijd
08:00 - 09:30 uur.
Deelnemers verwacht
Vrij rustig, geniet van de omgeving op je eigen tempo.
Startlocatie
Soccer Inside Pastoor Bloemenstraat 1
plan route
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 8,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
WTC Tubbergen
Website
www.grenslandmarathon.nl
Kenmerken
Scan & Go

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Dit is echt een geweldige tocht met een mooie ambiance. De route is goed uitgezet en heeft alles in zicht wat je van een MTB marathon mag verwachten. Veel uitdagende single tracks, prachtige omgeving en goede verzorgingspunten onderweg. Een absolute aanrader!
Mooie route in een mooie omgeving. Prima verzorging onderweg. Nieuwe start locatie is ook netjes en vooral erg gezellig. De Erdinger Weizen ging er wel in. TOP.
Aanrader !!
Had meer hoogteverschillen in duitsland verwacht