Training Gewijzigd op 20 september 2018

Tijdrijden: 5x tips

Rijd je binnenkort je eerste tijdrit, doe je mee aan Kop over Kop of wil je een triathlon volbrengen? Dan heeft Merijn Zeeman – ploegleider van Lotto NL Jumbo – vijf praktische tips voor je:

Tijdrijden: 5x tips

1. Voeding

Eten is belangrijk. Eet koolhydraatrijk voedsel en zorg dat je je laatste maaltijd 3 uur voor de race achter de kiezen hebt.

Snelle of langzame koolhydraten, welke kies je? 

2. Blijf de man met de hamer voor

Blijf koolhydraten, vocht en zouten goed aanvullen tijdens de rit. Vind je het lastig om tijdens je rit genoeg eten en drinken binnen te krijgen? Train dan je voedingsinname en verbeter je behendigheid. 

3. Deel je tijdrit goed in

Het gaat er in feite om dat je het laatste stuk net zo hard gaat als het eerste stuk. Dat betekent ook dat je niet te langzaam begint! Begin met een tempo waarbij je nog enigszins zou kunnen praten, maar zeker niet in volzinnen. Bijkletsen doe je maar na de wedstrijd ;)

4. Aerodynamica

Een tijdrit is een strijd tegen de wind. Maak je zo klein mogelijk, zodat je weinig last hebt van de wind. Hang onderin de beugels, maak je smal en breng je hoofd naar beneden. Oefen deze houding voor de race, zodat je spieren kunnen wennen aan deze positie.

5. In het wiel rijden

Hoe korter je op je voorganger kunt rijden, hoe meer energie je spaart. Echter, dit moet je oefenen. Bovendien is het niet bij alle tijdritten en triathlons toegestaan.

Leer echt om 'in het wiel' te rijden

Tekst: Red Bull 

Dit vind je misschien ook interessant

Mis geen enkel nieuwtje!

Je ontvangt maandelijks de meest recente Fietssport-artikelen in jouw mailbox over tips & tricks, reisverhalen, materiaal, routes en toertochten!

Aanmelden nieuwsbrief
BKool - Training - sept 22 BKool - Training - sept 22
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen