• Gezondheid
  • Gewijzigd op 17 april 2024

Mooie initiatieven uit de wielersport

Het zijn roerige tijden: het coronavirus grijpt om zich heen en de gevolgen zijn groot. Gelukkig ontstaan er mooie initiatieven, ook in de wielersport. Een overzicht.
Mooie initiatieven uit de wielersport

Bioracer maakt mondkapjes

Ziekenhuizen, huisartsen en andere zorgverleners hebben dringend behoefte aan mondkapjes zodat zij veilig hun werk kunnen doen. NTFU-partner Bioracer schortte vorige week een deel van hun productie op om zelfbouwpakketten voor mondkapjes te maken. De Belgische producent van wielerkleding heeft stof voor 20.000 kapjes in huis. Meer informatie vind je ook op maakjemondmasker.be.

 

Bicycling brengt fietsers samen

Nee, niet op de weg maar in één groot virtueel fietspeloton via #cycliststaysafe. Foto’s met bandjes van alle fietshelmen vormen een digitale ketting door de hele fietswereld, door alle landen waar mensen getroffen zijn door het coronavirus of daarvan de gevolgen ondervinden. Heb jij je helm al gepost

NTFU en Bicycling bundelen krachten.

Doneer via je solotrainingen met SoloRide

Fiets voor een vaccin tegen het coronavirus door je aan te melden bij SoloRide. Tijdens de SoloRide fiets je alleen, maar wel samen met andere deelnemers, de race tegen de klok om het coronavirus te stoppen. Via je gefietste kilometers, binnen of buiten, zamel je geld in om de onderzoekers van het Erasmus MC te ondersteunen die keihard werken aan een vaccin tegen het coronavirus. 

Je kunt ook op andere manieren een financiële bijdrage leveren aan het baanbrekende onderzoek van het Erasmus MC. Bijvoorbeeld door zelf een andere actie te bedenken en het resultaat door te sluizen naar de Eramus MC Foundation. Samen aan de slag voor een gezonde toekomst!

Meer informatie? Lees ons artikel Fiets voor een goed doel met de soloride.

Ken jij nog meer initiatieven? Laat het ons weten.

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant