• Toertochten
  • Gewijzigd op 11 juni 2020

Fiets voor een goed doel met de SoloRide

Toertochten en clubtrainingen zijn voorlopig afgelast, maar in je eentje fietsen mag wel. Tijdens de SoloRide fiets je alleen, maar wel samen met andere deelnemers, de race tegen de klok om het coronavirus te stoppen.
Fiets voor een goed doel met de SoloRide

Door je aan te melden bij SoloRide fiets je voor een vaccin tegen het coronavirus. Tijdens de SoloRide fiets je alleen, maar wel samen met andere deelnemers, de race tegen de klok om het coronavirus tot een halt te roepen. Via jouw gefietste kilometers, binnen of buiten, zamel je geld in om de onderzoekers van het Erasmus MC te ondersteunen die keihard werken aan een vaccin tegen het coronavirus. 

Een eenvoudig concept

Het concept van de SoloRide is simpel. Vul het inschrijfformulier in op SoloRide. Je fietst zo vaak en ver als je zelf wilt. De route bepaal je zelf. Er zijn geen inschrijfkosten, maar de initiatiefnemers vragen een donatie. Na iedere fietstocht kun je jouw rit delen op Strava en/of social media met de hashtag #soloride. Dit om anderen te inspireren en motiveren om ook mee te fietsen of te doneren.

Deelnemen aan de SoloRide kan tot het moment dat het RIVM besluit om de maatregelen om alleen te sporten op te heffen. Op dat moment eindigt dus ook de SoloRide. 

Kom in actie

Je kunt ook op andere manieren een financiële bijdrage leveren aan het baanbrekende onderzoek van het Erasmus MC. Bijvoorbeeld door zelf een andere actie te bedenken en het resultaat door te sluizen naar de Eramus MC Foundation. Samen aan de slag voor een gezonde toekomst!

Benieuwd naar meer mooie initiatieven uit de wielersport? We sommen ze hier voor je op.

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant