• Gezondheid
  • Gewijzigd op 13 november 2023

Fietsers halen bijna twee ton op voor baanbrekend kankeronderzoek

Elk jaar wordt er volop gefietst tegen kanker. Niet alleen voor de sportieve uitdaging, maar ook om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Het afgelopen jaar is er maar liefst 195.000 euro bij elkaar gefietst.
Fietsers halen bijna twee ton op voor baanbrekend kankeronderzoek
Fietsers halen bijna twee ton op voor baanbrekend kankeronderzoek

‘Tegen kanker. Voor het Leven.’ Dat is het motto van KWF waar Wielersportbond NTFU zich van harte bij aansluit. Het is mooi om te zien dat fietsers en toertochtorganisatoren concrete invulling geven aan deze pakkende slogan. In 2023 is er maar liefst 195.000 euro bij elkaar gefietst voor KWF Kankerbestrijding. De campagne ‘Fiets tegen kanker’ is daarmee een succes.

Toertochten fietsen voor goede doel

Deelnemers kwamen in actie voor Fiets tegen kanker bij zes Fietssport toertochten. Daar haalden ze per evenement gemiddeld 23.155 euro op voor het goede doel. Deelnemers kwamen niet alleen in actie bij de grote tochten als Giro d’Utrecht, Limburgs Mooiste, Tour d’Utrecht, Ronde van de Westfriese Omringdijk, Vuelta a Utrecht en Harbour Tour. In de periode van mei tot en met september werden dertien toertochten in de klimserie Fietssport tegen kanker samengebracht. We moedigden deelnemers aan om zoveel mogelijk klimtoertochten uit deze klimserie te rijden. Hennie en Aart (foto) reden samen de meeste klimtoertochten en stonden zo samen met Gert-Jan op het virtuele podium.

Strava challenge

In september reden wereldwijd maar liefst 31.000 fietsers mee aan de KWF Strava challenge ‘Fiets 100 mijl voor KWF’. De opdracht? 100 mijl fietsen in 1 maand. De beloning? Een badge in je digitale STRAVA-prijzenkast. Zo’n 80 % van de 6.000 Nederlandse deelnemers volbracht de challenge. Een deel liet zich sponsoren voor KWF. Daarmee haalden zij in één maand ruim 76.000 euro op! 

Meer cijfers

In totaal zette ruim 290 fietsers zich in voor baanbrekend kankeronderzoek. Van hen haalden iets meer dan de helft meer dan 500 euro op en kregen daarom het unieke rode Fiets tegen kanker wielershirt.

2024

KWF en NTFU zien nog genoeg kansen voor ontwikkeling. De campagne ‘Fiets tegen kanker’ krijgt daarom in 2024 een vervolg. We roepen fietsers op in actie te komen voor KWF. Fiets tegen kanker en laat je sponsoren tijdens een van de vele prachtige toertochten die zich hebben aangesloten. Bijvoorbeeld: Limburgs Mooiste, Harbour Tour, Vuelta a Utrecht, Giro d’Utrecht, Tour d’Utrecht, Klimclassic of de Classico Boretti. Voor wie fiets jij volgend jaar? Bekijk de mogelijkheden op www.fietstegenkanker.nl 

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant