• Toertochten
  • Gewijzigd op 20 april 2022

NTFU en KWF bundelen krachten

De NTFU gaat de komende jaren samen met KWF tegen kanker fietsen. Bewegen verkleint de kans op kanker en fietsen is een leuke en gezonde manier om dit te doen. Schrijf je in voor een toertocht, spring in het zadel en haal geld op voor onderzoek.
NTFU en KWF bundelen krachten

‘Voor het Leven. Tegen kanker.’ Dat is het motto van KWF. Wielersportbond NTFU sluit zich hier van harte bij aan. 

Beide partijen gaan de komende de komende drie jaar hun krachten bundelen. Voor de NTFU betekent dit onder andere dat ze allerlei nuttige tips over fietstechniek, voeding en training op op www.fietstegenkanker.nl, het platform van KWF. Daarnaast kunnen sportieve fietsers in actie komen tegen de ziekte door deel te nemen aan door de NTFU geselecteerde toertochten.

Fiets tegen kanker. Hoe werkt het?

Elk jaar wordt er volop gefietst tegen kanker. Voor de lol, maar ook om geld op te halen voor KWF. De NTFU draagt hier graag zijn steentje aan bij. Zo kun je als fietser deelnemen aan toertochten. Dit kun je samen met het KWF-team doen óf op eigen houtje.

Hierbij heb je twee opties: KWF regelt je startbewijs of je regelt dit zelf. We leggen hieronder kort de verschillen uit.

Gratis startbewijs

Fiets mee met het KWF-team. KWF regelt voor jou een startbewijs en een gratis wielershirt. Hiervoor moet je uiteraard wel wat terugdoen; een gezonde dosis grinta én minimaal 500 euro aan sponsorgeld. Lukt het je niet om €500 euro op te halen? Dan kun je een startbewijs via KWF kopen. Je kunt kiezen uit een van de onderstaande toertochten.

Regel je eigen startbewijs

Kies zelf een tocht uit op de kalender van Fietssport en schrijf je in via de organisatie. Maak vervolgens een persoonlijke actiepagina aan en zamel geld in voor kankeronderzoek. Van KWF krijg je een tof wielershirt als je 500 euro bij elkaar trapt.

Deel je actie!

Betrek zo veel mogelijk van je vrienden, familie en fietsmaten bij jouw actie. Hoe meer mensen je betrekt, hoe sneller je jouw doel bereikt. Slinger jouw sportieve sponsortocht via kanalen als Strava, Facebook, Instagram en WhatsApp de wijde wereld in. Succes!

foto's: Bram de Vrind

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant