• Toertochten
  • Gewijzigd op 1 juni 2023

NTFU en KWF bundelen krachten

De NTFU gaat de komende jaren samen met KWF fietsen tegen kanker. Bewegen verkleint de kans op kanker en fietsen is een leuke en gezonde manier om dit te doen. Schrijf je in voor een toertocht, spring in het zadel en haal geld op voor onderzoek.
NTFU en KWF bundelen krachten

‘Tegen kanker. Voor het Leven.’ Dat is het motto van KWF. Wielersportbond NTFU sluit zich hier van harte bij aan. 

Beide partijen gaan de komende de komende drie jaar hun krachten bundelen. Voor de NTFU betekent dit onder andere dat ze allerlei nuttige tips over fietstechniek, voeding en training op www.fietstegenkanker.nl, het platform van KWF. Daarnaast kunnen sportieve fietsers in actie komen tegen de ziekte door deel te nemen aan door de NTFU geselecteerde toertochten.

Fiets tegen kanker. Hoe werkt het?

Elk jaar wordt er volop gefietst tegen kanker. Voor de lol, maar ook om geld op te halen voor KWF. De NTFU draagt hier graag zijn steentje aan bij. Zo kun je als fietser deelnemen aan toertochten. Dit kun je samen met het KWF-team doen óf op eigen houtje.

Hierbij heb je twee opties: KWF regelt je startbewijs of je regelt dit zelf. We leggen hieronder kort de verschillen uit.

Fiets mee met het KWF-team

Fiets mee met het KWF-team. KWF regelt voor jou een startbewijs en een gratis wielershirt. Hiervoor moet je uiteraard wel wat terugdoen; een gezonde dosis grinta én minimaal 500 euro aan sponsorgeld. Lukt het je niet om €500 euro op te halen? Dan kun je alsnog zelf een startbewijs via de organisatie van de toertocht kopen. Je kunt kiezen uit een van de onderstaande toertochten.

Fiets je mee met het KWF team, haal je minimaal € 500 op en wil jet het gartis wielershirt? Schrijf je dan in voor deze toertochten op de KWF website.

Doe mee aan de Fietssport tegen kanker uitdaging

Een andere manier om in actie te komen is door mee te doen aan een van de dertien of misschien wel alle toertochten die onderdeel zijn van de 'Fietssport tegen kanker' serie. Bekijk de toertochten in het overzicht en regel je eigen startbewijs door je online in te schrijven via de Fietssport website. Met Scan & Go wordt jouw deelname aan de toertochten automatisch geregistreerd zodat we na 1 oktober 2023 weten wie aan de meeste van deze toertochten hebben meegedaan. Nog geen lid? Sluit je aan bij ons peloton en maak een gratis Fietssport BASIC account aan. Ook met dit BASIC account doe je mee aan de Fietssport tegen kanker uitdaging. Download gratis de Fietssport app en bekijk onder Prestaties jouw palmares.

Prijzenpakket

Doe jij mee aan de meeste toertochten binnen de klimserie 'Fietssport tegen kanker' en beland je in het algemeen klassement in de top 5? Dan maakt Fietssport je blij met een winpakket! In het Fietssport prijzenpakket zit:

  • Fietssport wielershirt
  • Fietssport koerspetje
  • Fietssport schoonmaakpakket voor je fiets
  • Start2Bike voucher, om iemand in jouw omgeving enthousiast te maken voor het fietsen
  • Fietssport Magazine, om zelf te lezen als je nog geen lid bent of om iemand anders blij mee te maken als je wel lid bent

Wil je jouw toertocht extra betekenis geven?

Maak dan een persoonlijke actiepagina aan en ga aan de slag om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen om meer kankeronderzoek mogelijk te maken. Iedereen die € 500 of meer bij elkaar trapt ontvangt van KWF een tof Fiets tegen kanker-wielershirt. En eindig je eind september in de top 5 met de hoogste opbrengst? Dan beloont KWF jou met een overvol winpakket.

Deel je actie!

Betrek zo veel mogelijk van je vrienden, familie en fietsmaten bij jouw actie. Hoe meer mensen je betrekt, hoe sneller je jouw doel bereikt. Slinger jouw sportieve sponsortocht via kanalen als Strava, Facebook, Instagram en WhatsApp de wijde wereld in. Succes!

De 'Fietssport tegen kanker' uitdaging loopt van 1 mei tot en met 30 september 2023. Winnaars worden begin oktober 2023 geinformeerd.

foto's: Bram de Vrind

 

Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant