• Woensdag 17 mei
  • Almelo (Overijssel)

Ten Tusschers Hel van Twente 2023

  • Racefiets

De “Hel” kent een afwisselend racefiets en gravel parcours door de mooiste delen van Twente en Grafschaft Bentheim in Duitsland. Het glooiende heuvellandschap, de vlakke weilanden, de beboste natuurgebieden worden afgewisseld met de open akkers. Kom jij genieten van deze bijzonder mooie, midweekse toertocht?

Extra goed geregeld!
Jaarlijks genieten ongeveer 1.200 fietsliefhebbers uit het hele land van deze goed verzorgde tocht door het mooie Twentse en Duitse land. Met verschillende afstanden is het een uitdaging voor iedereen! De tocht is door de NTFU bekroond met het keurmerk 'Extra goed geregeld', de hoogst mogelijke waardering. Met Ten Tusschers Hel van Twente is de Almelose toerfietsvereniging Ruiten Drie al meer dan 30 jaar gastheer van de grootste midweekse toertocht van Nederland.

Onderweg makkelijk wisselen van route
Ten Tusschers Hel van Twente heeft vier volledige uitgepijlde routes van 60, 100, 160 en 200 kilometer met meerdere verzorgingsposten van oa Sportvoedingwebshop. Daarmee is de tocht geschikt voor de beginnende tot gevorderde racefietser, maar zeker ook voor toerfietsers en e-bikers. Onderweg kun je op meerdere plekken kiezen welke afstand je wilt volgen. Heb je goede benen, dan kun je onderweg kiezen voor een lange afstand. Is de Hel toch te zwaar? Dan wissel je naar een kortere route. Aan het einde van de tocht trakteren we je op een lekker broodje hamburger.

Uitdagende gravelroute
Nieuw in 2023 is een speciale gravelroute van 115km. Die gaat grotendeels over onverharde wegen en kleinere fietspaden in Nederland en Duitsland. Plekken waar racefietsers niet snel komen en die voor technische mountainbikers niet uitdagend zijn. Ook deze route heeft meerdere verzorgingsposten. De eerste is na 45 km. Deelnemers aan de gravelroute krijgen ongeveer een week voor Ten Tusschers Hel van Twente een GPX route.

Zien we jou bij Ten Tusschers Hel van Twente? Je bent woensdag 17 mei van harte welkom bij voetbalvereniging PH in Almelo op het sportpark De Schelfhorst. Hier zijn volop parkeerplaatsen, douche– en kleedruimten en een bewaakte fietsenstalling. De start is tussen 08.30 en 09.30 uur. Alleen de fietsers van 200 km kunnen vanaf 8.00 uur starten. Schrijf je online van te voren in, dan hoef je niet in de rij te staan!

Toertocht details 60 km

Starttijd
09:00 - 09:30 uur.
Deelnemers verwacht
500 - 1.500
Startlocatie
PH Terrein Veenelandenweg 34
plan route
Hoogtemeters
138 hm
Kosten deelname
€ 8,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 7,50 (BASIC account)
€ 6,50 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
ATV Ruiten Drie
Website
www.ruitendrie.nl
Kenmerken
Scan & Go
Prijs-kwaliteitverhouding
Route en omgeving
Verzorging onderweg
Voorzieningen startlocatie
Route-aanduiding

Wil je de reacties op deze toertocht zien?

Log in of registreer