Voeding Gewijzigd op 12 februari 2018

Recept: De wonderreep

Deze snack is een ware wonderreep voor de kilometervreters. Met veel onverzadigde vetten een calorierijke koekreep om je energie onderweg weer aan te vullen. En eenvoudig thuis te maken in een half uurtje.

Recept: De wonderreep

Deze reep bevat eiwitten en vezels voor een goede spieropbouw en darmwerking. En veel calcium, zelfs meer dan in een glas melk. Calcium is belangrijk voor je botopbouw, maar ook nodig voor het goed functioneren van spieren en voor het geleiden van prikkels naar de zenuwen. De magnesium in de reep zal samen met calcium goed werken tegen spierverzuring en spierspanningen. Als je zweet verlies je veel mineralen, zoals magnesium en calcium, maar ook natrium en kalium, die ook in de reep te vinden zijn. Kortom, een geweldige reep om in je achterzak te hebben onderweg.

Het is gemakkelijk te bereiden, in slechts dertig minuten. Daarna zet je het een nacht in de koelkast. Het eindresultaat kun je twee weken gekoeld bewaren.

Wat heb je nodig?

Tip: je kunt ook iets cacaopoeder of vanille erdoor mengen

Aan de slag

Check ook het recept van deze overheerlijke haverreep! 

 

Irene Lelieveld

Door Irene Lelieveld

Voedingstherapeut en auteur van 11 boeken over voeding en gezondheid, waaronder Wegwijs in Sportvoeding. Mijn motto is: een gezonde eter voelt zich beter.

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen