Laatst gewijzigd op 4 februari 2020
Laatst gewijzigd op 4 februari 2020

Recept: Broccolitaart

Deze broccolitaart is heerlijk voedzaam en kan zowel voor de lunch als diner worden gegeten. Met een voorbereiding van een half uur staat het snel op tafel. Na een training is het ook snel op te warmen.
Recept: Broccolitaart

Wat heb je nodig? 

Voor de bodem

  • 200 g volkoren meel
  • 1 ei
  • 50 g boter
  • 50 ml water (kan wat meer)
  • snufje zout

Voor de vulling 

  • 2 broccolistronken
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • zout en peper

En verder

  • 150 g melk
  • 3 eieren
  • eventueel geraspte kaas

Aan de slag

De vulling

•    snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoli gaar (niet te zacht)
•    snijd de uien in kleine stukjes
•    pers de knoflook
•    bak de uien in olijfolie en voeg de knoflook toe met wat zout en peper naar smaak
•    haal het van de warmtebron en meng de gare broccoli erdoor

De bodem

•    verwarm de oven voor op 200 graden
•    neem een taartblik en vet dit in met boter
•    meng meel, ei, boter en water samen en maak er een deeg van
•    het deeg rol je uit en leg je in het taartblik
•    daar bovenop leg je het groentemengsel

In de oven

Klop de eieren en de melk samen met een staafmixer ongeveer 1 minuut en verdeel dit mengsel over de groente (als je het lekker vindt, kun je 200 gram geraspte kaas door het mengsel roeren). Zet vervolgens de schotel in het midden van de oven gedurende 25 - 30 minuten.

Geschreven door Irene Lelieveld

Deel dit artikel