Door Irene Lelieveld
Voedingstherapeut en auteur van 11 boeken over voeding en gezondheid, waaronder Wegwijs in Sportvoeding. Mijn motto is: een gezonde eter voelt zich beter.
Deze broccolitaart is heerlijk voedzaam en kan zowel voor de lunch als diner worden gegeten. Met een voorbereiding van een half uur staat het snel op tafel. Na een training is het ook snel op te warmen.
• snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoli gaar (niet te zacht)
• snijd de uien in kleine stukjes
• pers de knoflook
• bak de uien in olijfolie en voeg de knoflook toe met wat zout en peper naar smaak
• haal het van de warmtebron en meng de gare broccoli erdoor
• verwarm de oven voor op 200 graden
• neem een taartblik en vet dit in met boter
• meng meel, ei, boter en water samen en maak er een deeg van
• het deeg rol je uit en leg je in het taartblik
• daar bovenop leg je het groentemengsel
Klop de eieren en de melk samen met een staafmixer ongeveer 1 minuut en verdeel dit mengsel over de groente (als je het lekker vindt, kun je 200 gram geraspte kaas door het mengsel roeren). Zet vervolgens de schotel in het midden van de oven gedurende 25 - 30 minuten.
Voedingstherapeut en auteur van 11 boeken over voeding en gezondheid, waaronder Wegwijs in Sportvoeding. Mijn motto is: een gezonde eter voelt zich beter.
Maak gebruik van je account en alle andere voordelen van Fietssport
Maak gebruik van je account en alle andere voordelen van Fietssport