Door Irene Lelieveld
Voedingstherapeut en auteur van 11 boeken over voeding en gezondheid, waaronder Wegwijs in Sportvoeding. Mijn motto is: een gezonde eter voelt zich beter.
Bonbons. Je kunt ze in alle soorten en maten verkrijgen bij de bakker, in de supermarkt of bij de speciaalzaak. Met dit verleidelijk lekkere recept ga je gewoon zelf aan de slag. In tien stappen zet jij deze kokosbonbons met kerst op tafel.
100 g santen (kokoscrème)
25 tot 50 g rauwe cacao
2- 6 eetlepels honing
Kokossnippers
Sinaasappelolie
Gehakte hazelnoten
1. Smelt de santen au bain marie
2. Knip het zakje santen open en doe het in een kom
3. Roer de cacao en de honing erdoor tot je het goed van smaak vindt (dus meer dan het recept is ook prima)
4. Houd ze naturel of
5. kies voor een smaakje, zoals sinaasappelolie extra kokossnippers of gehakte hazelnoten. Meng dit door de chocoladesubstantie
6. Sinaasappelolie is te koop, maar je kunt ook een sinaasappel goed wassen en wat eraf schaven om dit vervolgens door het beslag te mengen voor extra smaak
7. Neem een malletje voor de bonbons en doe de chocoladesubstantie erin
8. Heb je geen malletje, dan maak je er balletjes van en rol je ze door de kokossnippers
9. Leg het even in de vriezer om ze hard te laten worden
10. Haal ze eruit en ze zijn klaar voor consumptie!
Voedingstherapeut en auteur van 11 boeken over voeding en gezondheid, waaronder Wegwijs in Sportvoeding. Mijn motto is: een gezonde eter voelt zich beter.
Voor meer recepten voor dat je op de fiets stapt en tijdens je training zie ons receptenboek.
Meer infoMaak gebruik van je account en alle andere voordelen van Fietssport
Maak gebruik van je account en alle andere voordelen van Fietssport