• Training
  • Gewijzigd op 27 oktober 2021

Epische strandrace Egmond-Pier-Egmond gaat virtueel

Iedere januari organiseert Le Champion de Egmond-Pier-Egmond strandrace. Helaas kon het evenement dit jaar door de coronamaatregelen niet doorgaan. Als alternatief bieden we je nu de mogelijkheid om op BKOOL virtueel langs de vloedlijn te stuiven.
Epische strandrace Egmond-Pier-Egmond gaat virtueel

Egmond-Pier-Egmond is een uitdagende strandrace van een dikke 38 kilometer met start en finish op de Egmondse Boulevard Noord. Normaliter sta je als deelnemer samen met mountainbiketoppers en bekende wegrenners aan de start. Zand, zee en kou maken van deze wedstrijd een heroïsche wedstrijd. Helaas zetten de coranamaatregelen dit jaar een dikke streep door de roemruchte race. Gelukkig biedt fietsplatform BKOOL de mogelijkheid om alsnog de longen uit je lijf te trappen.

Samen over het virtuele strand racen

Een stuk warmer, maar niet minder heldhaftig is namelijk de virtuele versie van Egmond-Pier-Egmond die we samen met Le Champion op zaterdagochtend 30 januari organiseren. De warming-up begint om 9:50 uur, waarna om 10:00 uur het startschot klinkt. Dankzij het virtuele  parcours én echte videobeelden van de wedstrijd waan je je meteen op het Noord-Hollandse strand! De race is onderdeel van de Le Champion Winter Challenge.

Ga de strijd aan met Europees kampioen Ivar Slik

Ben jij in voor een extra uitdaging? Ga dan de strijd aan met niemand minder dan Europees kampioen strandracen Ivar Slik! Dat kan tijdens het live event op 30 januari. Ivar zelf fietst in de winkel van Beukers Bike Centre in Petten en neemt het graag tegen jou op! Trap jij hem van de ranglijst?

Op eigen houtje racen

Geen tijd om deel te nemen aan de race op zaterdagochtend? Geen zorgen: de Egmond-Pier-Egmond Winter Challenge is van 27 januari tot en met zondagavond 31 januari beschikbaar, met een apart eindklassement! Voor de winnaars van de klassementen (zowel man als vrouw) zijn mooie prijzen beschikbaar gesteld.

Loop warm voor de Winter Challenge van Le Champion.

Het parcours

Vanaf de start ploeg je 18 km lang naar de Noordpier in Velsen Noord. Het publiek staat rijendik langs de kant en moedigt je luidkeels aan. Hierna verlaat je het strand via de Reyndersweg om na een pitige klim vol lastige trappen weer de zandbak in te knallen. Na 21,5 kilometer krijg je in Wijk aan Zee een 500 meter lange 'beklimming', met een maximaal stijgingspercentage van 8%, voor je kiezen. Na 30 km racen volgt bij de strandopgang van Castricum aan Zee nog een kuitenbijtend klimmetje vol obstakels. Heerlijk.

Sta je te trappelen? Bekijk alvast de route op BKOOL

Fiets gratis mee

Met het BKOOL premium abonnement is de eerste maand gratis. Registreer een Bkool-account en maak een maand lang gratis kennis met het BKOOL platform. Na een maand kost het abonnement 9,99 euro per maand of 96 euro per jaar (8 euro per maand).

Mocht je als Fietssport lid na deze proefperiode besluiten lid te blijven van Bkool, dan kun je met een Fietssport plus account nog eens 3 maanden gratis gebruik maken van Bkool. De unieke kortingscode is te vinden in je Fietssport profiel (Persoonlijke profiel > mijn voordelen > Bkool) en te verzilveren via de my Bkool Redeem your coupon pagina (my bkool > selecteer je naam > do you have a coupon? > redeem coupon).

Check de Facebook BKOOL Nederland community

Kijk voor meer informatie over de league en ritten op onze Facebook BKOOL Nederland community. Voor vragen is deze Facebook-groep de aangewezen plaats. Ervaren BKOOL-gebruikers delen hier hun kennis en kunde met andere gebruikers. 

Hoe werkt Bkool? Bekijk onze handleiding.

Rim Sluijs
Door Rim Sluijs

Verslaafd aan cyclos & mountainbike marathons. Organisator van fietsevenementen buiten en op BKOOL. Droomt van een eigen B&B in de bergen, maar beperkt deze droom nu tot jaarlijkse campertrips naar de bergen.

Dit vind je misschien ook interessant