• Training
  • Gewijzigd op 31 oktober 2022

Doe mee aan de virtuele Fietssport Europe League by Bkool

Corona trekt diepe sporen in het wielerlandschap. Zo kunnen nieuwe toertochten door de aangescherpte maatregelen voorlopig niet doorgaan. Om toch samen van fietsen te genieten organiseren we met Bkool de Fietssport Europe League.
Doe mee aan de virtuele Fietssport Europe League by Bkool
Doe mee aan de virtuele Fietssport Europe League by Bkool

Op dit moment mogen we gelukkig nog buiten fietsen. Mits de groep niet groter is dan twee personen en er onderling 1,5 meter afstand wordt gehouden. In de virtuele wielerwereld gelden deze (begrijpelijke) regels niet. Hier vindt een ware fietsexplosie plaats. De NTFU en virtuele fietsplartform BKool haakten hier afgelopen voorjaar al op in door de Fietssport League te organiseren. Gedurende 5 weken werden 5 virtuele toertochten verreden. Van de Keuterberg met Hago Limburgs Mooiste tot aan de Posbank in de Ronde van Arnhem.

Lees meer in dit artikel over de verschillende soorten indoor trainers.

Nieuwe Fietssport Europa League

Door dit succes starten wij vanaf 5 november tot en met 9 december de Fietssport Europe League by Bkool. Je kunt dus gedurende 5 weken elke week deelnemen aan een bestaande (!) tocht. Denk bijvoorbeeld een 12 kilometer lange klim uit de Marmotte Gran Fondo Alpes of aan een vlakke rit van 30 kilometer door het Brabantse landschap over het Breda Vuelta parkoers

De gezamenlijk start vindt elke donderdagavond om 20.00 uur plaats. Iedere tocht wordt voorgereden door een van onze virtuele wegkapitein(en). De ritten worden via onze nieuwe Bkool Nederland Facebook pagina aangekondigd. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de tocht tot 7 dagen na het evenement zelf te volbrengen.

  • ¡Vamos Brabant! by Bkool (5 nov - 11 nov): 29,5 km / 50hm / 29 punten
  • Alpe d’Huez (12 nov- 18 nov): 12,3km / 1100hm /  933 punten
  • UCI Gran Fondo Trento (19 nov - 25 nov): 24,3km / 451hm / 166 punten
  • Hago Limburgs Mooiste (26 nov - 2 dec): 35 km / 688hm / 305 punten
  • LBL Ardennen Classic (3 dec - 9 dec): 29,7 km / 778hm / 455 punten

Hoe werkt Bkool? Bekijk onze handleiding.

Fiets mee met korting

In de wintermaanden en op regenachtige dagen werken veel fietsers hun training af op een indoortrainer. Ben je nieuw in de virtuele wereld? Dan kun je één maand gratis je digitale rondjes maken op het fietsplatform Bkool. Als PLUS-lid krijg je bovendien maar liefst 20% korting op je premium Bkool abonnement, zo lang je lid blijft. 

In Bkool staan miljoenen échte routes die je virtueel kunt fietsen. Trap je stuk op de Paterberg, scheur door het velodroom, slinger de Stelvio op of waag je aan een etappe uit de Tour, Giro of Vuelta. Op je scherm kun je schakelen tussen 2D, 3D, kaart én – wat Bkool echt gaaf maakt – een real life video van de route. Zo kun je in je eigen ‘pain cave’ toch genieten van het uitzicht vanaf een Alpencol. Claim jouw 20% korting in je profiel. 

Ben je al een bestaande gebruiker van Bkool en Fietssport PLUS-lid, dan kun je gebruik maken van een extra aanbod. Je betaalt dan slechts €60,- per jaar. Mail naar hbrands@ntfu.nl

Deelnemen is de eerste maand gratis. Registreer een Bkool-account en maak een maand lang gratis kennis met het Bkool platform. 

 

Win een cool Fietssport tenue

Voltooi je binnen een maand alle vijf de tochten? Dan maak je kans op één van de vijf Fietssport tenues waarmee je gesoigneerd aan de start van je volgende tocht verschijnt. In Bkool fietsen de wegkapiteins overigens al rond in het virtuele Fietssport tenue. Wil je het toffe tenue ook dragen? Het enige dat je hoef te doen is de Fietssport Europe League uitfietsen. Hiermee verzamel je genoeg Bkool punten om de snelle outfit op Bkool aan te schaffen. 

Geschreven door: Rim Sluijs


 

Bkool NL

De groep voor alle Nederlandse Bkool-ers, racers en liefhebbers van virtueel fietsen. Hier wissel je tips en ervaringen uit met andere Bkool-ers en vind je gave social rides en events.

Aanmelden
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant