• Toertochten
  • Gewijzigd op 19 mei 2020

Bkool en Fietssport organiseren 5 virtuele toertochten

De wielerkalender is leeg deze zomer. Vanwege het coronavirus zijn alle wielerwedstrijden en –toertochten tot 1 september afgelast. Om toch samen van de mooiste tochten te genieten, organiseren Bkool en wielersportbond NTFU de Fietssport League.
Bkool en Fietssport organiseren 5 virtuele toertochten

Hoogtemeters sprokkelen in Limburg of genieten van een prachtige rit door de polder. Van de Friese dijken bedwingen tot uitkijken naar dat welverdiende biertje. En van rustig peddelen en bijkletsen tussen de molens tot in een gecontroleerde groep met strak tempo naar de tussenstop knallen. Nederland barst van de prachtige toertochten. “Helaas is onze kalender deze zomer leeg, ruim 600 toertochten kunnen dit jaar niet doorgaan”, vertelt Harry Brands van de NTFU. “Enorm jammer voor organisatoren die zich met passie inzetten voor een prachtig event én voor deelnemers die niet samen kunnen genieten van de mooiste routes.” 

Nederland barst van de prachtige toertochten

Virtueel fietsen

Eén wielerdiscipline is de afgelopen maanden enorm gegroeid: virtueel fietsen. Steeds meer fietsers werken hun training af op een indoortrainer. Vaak gekoppeld aan een digitaal platform waar je met en tegen anderen fietst. Uit onderzoek van de NTFU blijkt dat 36% van de sportieve fietsers een indoortrainer heeft. “Het leek ons daarom gaaf de afgelaste tochten virtueel te fietsen”, zegt Brands. “Niet om tegen elkaar te strijden, maar samen te rijden.” Daarom bundelde de wielersportbond haar krachten met het virtuele fietsplatform Bkool die eerder al de virtuele Ronde van Vlaanderen en digitale toerversie van de Amstel Gold Race organiseerden. 

Hoe werkt Bkool? Bekijk onze handleiding.

Fietssport League: fiets ze alle vijf 

Van 20 mei tot en met 18 juni organiseren Bkool en NTFU de Fietssport League: vijf toertochten, ieder met een eigen karakter, maar allen uitdagend. De tochten variëren van 28 tot 39 km. Onderweg tackle je mooie klimmen zoals de Holterberg, Posbank, Cauberg en La Redoute én raas je over Drentse gravelwegen. Sta om 20.00 uur samen met andere deelnemers aan de start of kies ervoor de tocht tot vijf dagen na het evenement zelf te volbrengen. 

  • Sallands Mooiste, 20 mei
  • Roodtoer Strade Bianche, 26 mei 
  • LBL Ardennen Classic, 31 mei
  • Hago Limburgs Mooiste, 6 juni 
  • Ronde van Arnhem, 13 juni

Meer informatie over de Fietssport League lees je op Bkool.com.

Fiets mee en win

Deelnemen is gratis. Registreer een Bkool-account en maak een maand lang gratis kennis met het platform. Voltooi je binnen een maand alle vijf de tochten? Dan maak je kans op één van de vijf Fietssport tenues waarmee je na de lockdown gesoigneerd aan de start van je volgende tocht verschijnt. 

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant