• Training
  • Gewijzigd op 8 september 2021

Doe dit najaar mee met Start2Bike

Ben je beginnend racefietser of mountainbiker en wil je beter leren fietsen? Schrijf je dan in voor Start2Bike: een leuk en leerzaam trainingsprogramma waar ervaren instructeurs je de juiste fietstechniek bijbrengen. De trainingen starten 25-26 sept.
Doe dit najaar mee met Start2Bike

Wielrennen en mountainbiken zijn populairder dan ooit. Sinds de uitbraak van het coronavirus is (sportief) fietsen voor veel mensen een uitlaatklep geworden. Toch heeft niet iedereen zijn racefiets of MTB even goed onder controle. Zaken als remmen, schakelen en bochten nemen werken allemaal net even anders dan op een gewone tweewieler. Als je deze fietstechnieken goed onder de knie wilt krijgen, doe dan mee aan Start2Bike. Deze beginnerscursus, een initiatief van wielersportbond NTFU, brengt je in 4 trainingen de basistechnieken bij. 

Zowel wielrenners als mountainbikers kunnen aan Start2Bike meedoen.

Wat leer je?

Tijdens 4 trainingen van ieder 3 uur schaaf je spelenderwijs aan je fietstechniek. Denk hierbij aan klimmen, afdalen, sturen, schakelen, remmen, obstakels nemen en het rijden in een groep. Je doet dit samen met gelijkgestemde fietsers op één van de ruim 40 startlocaties in Nederland. Uiteraard onder het toeziend oog van deskundige trainers. Behalve dat de cursus superleuk en gezellig is, zit je na afloop ook met veel meer zelfvertrouwen op je fiets.

Het volledige traingingsprogramma vind je hier.

Waar is Start2Bike?

Op een locatie (fietswinkel of fietsclub) bij jou in de buurt. Je hoeft meestal niet (ver) te reizen. Hier vind je alle startlocaties. 

Wat kost het?

Voor slechts € 37,50 zit jij straks zelfverzekerd op je fiets met nieuwe fietsvrienden en heb je een betere conditie en techniek. Handig: je fiets is tijdens de Start2Bike trainingen verzekerd tot € 750,- met de NTFU verzekering.weggebruikers. 

Schrijf je in

Sta je al te trappelen? Nog even geduld: het trainingsprogramma start in het weekend van 25-26 september. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar, schrijf je dus nu in

Start2Bike en corona

We mogen weer in groepen buiten sporten en hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tijdens het sporten - we houden wel 1,5 meter afstand van andere weggebruikers. Uiteraard nemen de startlocaties de algemene corona- en hygiënemaatregelen in acht.

foto: Connie Sinteur

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant