Laatst gewijzigd op 24 juni 2020
Laatst gewijzigd op 24 juni 2020

Start2Bike: leer mountainbiken

Mountainbiken is populair. Vol enthousiasme kopen steeds meer mensen een mountainbike, maar ontdekken dan al snel dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo'n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets.
Start2Bike: leer mountainbiken

Onlangs gestart met mountainbiken of wil je je techniek bijschaven? Dan is Start2Bike iets voor jou. Bouw je conditie op, maak nieuwe fietsvrienden en ga met een veilig en vertrouwd gevoel het bos in. Met Start2Bike krijg je in 4 trainingen van ieder 3 uur handige tips om te beginnen met mountainbiken. Onder begeleiding van een deskundige instructeur ben je binnen de kortste keren af van al je beginnersfouten.

Leer mountainbiken bij jou in de buurt

Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je mountainbike werkeloos in de schuur komt te staan, kun je deelnemen aan het laagdrempelige trainingsprogramma van Start2Bike, een initiatief van NTFU Wielersportbond. Vanaf 12 september leer je meer over remmen, schakelen, jumpen, klimmen, dalen en bochtentechniek. De Start2Bike-training mountainbiken is ook leuk en geschikt voor MTB-ers die al enkele jaren op de fiets zitten, maar nog niet eerder een training volgden.

Lees hier wat je leert tijdens de 4 trainingen.

"Supercompliment voor onze trainers."

Tevreden deelnemers

Sinds 2011 heeft Start2Bike al meer dan 13.000 sportieve fietsers op weg geholpen en voor vrijwel alle deelnemers (98%) naar volle tevredenheid. Met name de waardering voor de ervaren NTFU-trainers springt eruit in de jaarlijkse evaluatie: “Supercompliment voor onze trainers. We hebben erg veel van hen geleerd en het plezier straalde er af. Zeker aan te bevelen. Zeer toegankelijke cursus, veel tips gekregen. Ben onder de indruk van de kennis en het enthousiasme van de trainers.”

Deelnemers beoordeelden de trainingen met een hoog gemiddeld rapportcijfer, een 8,7. Alle ondervraagde deelnemers (123) geven aan te blijven fietsen, zowel indivudueel, als in een groepje of uiteindelijk bij een fietsclub. En op een enkeling na, raad iedereen de training aan bij vrienden en kennissen. 

Ervaren trainers helpen je op weg.

Waar is Start2Bike?

Op een locatie (fietswinkel of fietsclub) bij jou in de buurt. Je hoeft meestal niet (ver) te reizen. Hier vind je alle startlocaties. 

Wat kost het?

Voor slechts € 37,50 zit jij straks zelfverzekerd op je fiets met nieuwe fietsvrienden en heb je een betere conditie en techniek. Handig: je fiets is tijdens de Start2Bike trainingen verzekerd tot € 750,- met de NTFU verzekering.

Schrijf je in!

Op 35 startlocaties in Nederland worden eind maart en in april Start2Bike-trainingen aangeboden. Op de website van Start2Bike vind je alle startlocaties en kun je je direct inschrijven.

Start2Bike en coronamaatregelen

Vanwege het coronavirus konden de trainingen in het voorjaar niet doorgaan. Gelukkig kunnen we in september weer van start! We fietsen in kleine groepen, deelnemers gebruiken eigen materiaal én we houden minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar. Deze voorzorgsmaatregelen kunnen nog wijzigen. 

Geschreven door Redactie Fietssport

Start2Bike training mountainbiken

Al meer dan 13.000 deelnemers gingen je voor en fietsen zelfverzekerd op de weg. Schrijf je in voor de najaarstraining van september, schaaf je basistechniek bij en maak nieuwe fietsvrienden. Wil je als eerste weten zodra je kunt inschrijven?

Laat je gegevens achter

Deel dit artikel