Ben jij pas begonnen met wielrennen?

Onlangs gestart met wielrennen of wil je je techniek bijschaven? Dan is Start2Bike iets voor jou. Verbeter je conditie, maak nieuwe fietsvrienden en ga met een veilig en vertrouwd gevoel de weg op.

Ben jij pas begonnen met wielrennen?

Je hebt onlangs een racefiets gekocht om lekker met familie of vrienden het snot voor je ogen te fietsen. Maar als je net begint met wielrennen, dan komt er meer bij kijken dan alleen hard trappen. Denk aan de juiste houding op je fiets of het rijden in een groep. Met Start2Bike krijg je in 4 trainingen van ieder 3 uur handige wielrentraining tips onder begeleiding van een deskundige instructeur. Daarna ben je af van al je beginnersfouten.

Leer wielrennen bij jou in de buurt

Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je racefiets onder het stof in de schuur komt te staan, kun je deelnemen aan het laagdrempelige trainingsprogramma van Start2Bike, een initiatief van NTFU Wielersportbond . Op 4 zaterdagochtenden rondom april leer je meer over remmen, schakelen, in een groep rijden, klimmen, dalen en bochtentechniek. De Start2Bike training wielrennen is ook leuk en geschikt voor wielrenners die al enkele jaren op de fiets zitten, maar nog niet eerder een training volgden.

Lees hier wat je leert tijdens de vier trainingen.

"Supercompliment voor onze trainers."

Tevreden deelnemers

Sinds 2011 heeft Start2Bike al meer dan 13.000 sportieve fietsers op weg geholpen en voor vrijwel alle deelnemers (98%) naar volle tevredenheid. Met name de waardering voor de ervaren NTFU-trainers springt eruit in de jaarlijkse evaluatie: “Supercompliment voor onze trainers. We hebben erg veel van hen geleerd en het plezier straalde er af. Zeker aan te bevelen. Zeer toegankelijke cursus, veel tips gekregen. Ben onder de indruk van de kennis en het enthousiasme van de trainers.”

Deelnemers beoordeelden de trainingen met een hoog gemiddeld rapportcijfer, een 8,7. Alle ondervraagde deelnemers (123) geven aan te blijven fietsen, zowel indivudueel, als in een groepje of uiteindelijk bij een fietsclub. En op een enkeling na, raad iedereen de training aan bij vrienden en kennissen. 

Ervaren trainers helpen je op weg.

Waar is Start2Bike?

Op een locatie (fietswinkel of fietsclub) bij jou in de buurt. Je hoeft meestal niet (ver) te reizen. Vanaf begin februari vind je hier alle startlocaties. 

Wat zijn de kosten?

Voor slechts € 37,50 zit jij straks zelfverzekerd op je fiets met nieuwe fietsvrienden en heb je een betere conditie en techniek.

Inschrijven

Op 60 startlocaties in Nederland worden eind maart en in april Start2Bike-trainingen aangeboden voor wielrenners. Op de website van Start2Bike zijn vanaf begin februari alle startlocaties te vinden en kun je je inschrijven. 

Save the date

Wil je als eerste weten wanneer je kunt inschrijven om jouw plekje veilig te stellen? Laat dan je gegevens achter op Start2Bike.nl. Hier zijn geen kosten aan verbonden en je zit nergens aan vast. Start2Bike stuurt je een mail zodra zij alles rond hebben met hun startlocaties begin februari. Blok dus alvast 4 zaterdagen (3 uur per training) in je agenda rond april 2020.

Meer behoefte aan beter leren mountainbiken? Daar heeft Start2Bike dit voorjaar ook trainingen voor.Start2Bike training wielrennen

Al meer dan 10.000 deelnemers gingen je voor en fietsen zelfverzekerd op de weg. Schrijf je in voor de voorjaarstraining in april, schaaf je basistechniek bij en maak nieuwe fietsvrienden.

Schrijf je in

Deel dit artikel

Dit vind je misschien ook interessant