Training Gewijzigd op 8 april 2018

Clinic en wielercafé bij Boels Ladies Tour

Eind augustus rijdt de top van het vrouwenpeloton de Boels Ladies Tour. Ook voor de recreatief fietsende vrouwen is er wat leuks te doen, met een clinic en wielercafé van TWC Weert.

Clinic en wielercafé bij Boels Ladies Tour

TWC Weert viert haar veertigjarig bestaan en richt zich sinds 2016 ook nadrukkelijk op fietsende vrouwen. Vorig jaar werd er voor het eerst een wielerdag voor vrouwen georganiseerd op de dag dat het vrouwenpeloton in Weert startte en finishte in de Boels Ladies Tour. Inmiddels kent de vereniging vijftien vrouwelijke leden, maar ledenwerving is zeker niet het doel achter de wielerclinic.

“Vrouwen enthousiasmeren om op de fiets te stappen én laten zien hoe geweldig het professionele vrouwenwielrennen is", formuleert Miranda Heijmans de tweeledige doelstelling achter de wielerdag voor vrouwen. Als bestuurslid van TWC Weert is ze nauw betrokken bij de organisatie van de wieleractiviteiten op vrijdag 31 augustus.

Rondleiding

“We zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen", vertelt ze. “Het idee is om ’s ochtends vanuit Weert naar Stramproy te fietsen, waar de start van de vierde etappe in de Boels Ladies Tour plaatsvindt, de belangrijkste etappewedstrijd voor vrouwen in Nederland. We doen daar dan een rondleiding langs alle wielerploegen. Na de officiële ploegpresentatie en de start van de etappe fietsen we terug naar Weert, waar de clinic wordt gegeven. Vrouwen kunnen ervoor kiezen om al ’s ochtends te komen of pas bij de clinic aan te sluiten.”

"Wat was dat een gaaf gevoel over het parcours van de Ladies Tour!"

Er wordt verwacht dat er, net als vorig jaar, weer vrouwen vanuit het hele land naar Weert zullen afreizen. In eerste instantie werd voor de clinic en het daaropvolgende wielercafé namelijk gerekend op 50 deelneemsters. Uiteindelijk werd er nog een groep van 25 aan toegevoegd. En er waren louter positieve reacties na afloop. “De sfeer was zeer gastvrij", vertelt deelneemster Angela Balzarelli. “De clinic was ook goed georganiseerd. Wat was dat een gaaf gevoel over het parcours van de Ladies Tour! Bovendien heeft de clinic mij veel vertrouwen teruggegeven na twee eerdere valpartijen dat jaar.”

Als de clinic is afgelopen, mogen de deelneemsters hun fietsen parkeren in een bewaakte fietsenstalling en vanaf de VIP-plek de finish van de etappe bekijken. “Vorig jaar vond iedereen het erg indrukwekkend om te zien hoe hard dat peloton door de bocht gaat en over de streep komt", vertelt Miranda. “Dat is leuk, zeker als je net in een clinic zelf allerlei dingen hebt uitgeprobeerd. We hopen ook dat het dit jaar nog weer wat drukker is langs de kant van de weg. We willen zoveel mogelijk mensen laten zien hoe gaaf vrouwenwielrennen is en wat een unieke kans de Boels Ladies Tour is, dat de top uit het vrouwenpeloton zomaar door de straten van Weert rijdt.”

Clinic en wielercafé bij Boels Ladies Tour

Angela beaamt dat. “Dat we de etappe uit de VIP-bus mochten kijken was natuurlijk fantastisch en ik heb dan ook zeer genoten van de wedstrijd. Ik ben zo lang mogelijk gebleven om de prijsuitreiking en nog een aantal interviews te kunnen volgen.”

De dag eindigt dit jaar opnieuw met een wielercafé, dat ofwel vergelijkbaar wordt aan het Theatre du Vélo van vorig jaar, of een samenwerking met de regionale omroep L1 wordt. Over de gasten is nog niks bekend, maar een blik op de namen van vorig jaar (Marijn de Vries, Nynke de Jong en Marieke van Wanroij) garandeert dat het weer een mooie line-up gaat worden.

Volg de Facebookpagina van TWC Weert voor meer informatie en bekijk deze video voor een leuke sfeerimpressie van vorig jaar.

Jeanine Laudy

Door Jeanine Laudy

Pas laat de fiets ontdekt, maar inmiddels een enthousiaste wedstrijdrenster op de weg en in het veld. Zorgt op fietssport.nl voor leuke artikelen voor vrouwen.

Dit vind je misschien ook interessant

Zorgeloos toeren in Midden-Limburg

Houd je van onbekommerd kilometers maken in een groen landschap? Dan is Midden-Limburg een aanrader. Tijdens je tocht wisselen verkeersluwe landweggetjes, natuurgebieden en rustieke dorpen elkaar af.

Lees verder
BKool - Training - sept 22 BKool - Training - sept 22
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen