• Training
  • Gewijzigd op 1 maart 2023

Beter leren racefietsen, mountainbiken of gravelen? Doe mee aan Start2Bike

Ben je beginnend wielrenner, mountainbiker of gravelaar en kun je nog wel wat tips & tricks gebruiken? Doe dan dit voorjaar mee met Start2Bike. In 4x lessen leer je beter fietsen, verbeter je je conditie en maak je vrienden Schrijf je nu in.
Beter leren racefietsen, mountainbiken of gravelen? Doe mee aan Start2Bike
Beter leren racefietsen, mountainbiken of gravelen? Doe mee aan Start2Bike
Iedereen kan fietsen. Toch komt er bij wielrennen, mountainbiken en gravelen meer kijken dan alleen de pedalen ronddraaien. Denk aan bochtentechniek, de juiste houding op de fiets, rijden in een groep en tijdig remmen en schakelen.

Kan er aan jouw fietstechniek nog wel wat verbeterd worden? Dan is Start2Bike wat voor jou. Deze beginnerscursus, een initiatief van wielersportbond NTFU, brengt je in 4 trainingen de basistechnieken van het sportieve fietsen bij.

Ik doe mee


Wat leer je?

Start2Bike is bedoeld voor beginnende fietsers. Onder begeleiding van een enthousiaste NTFU-instructeur schaaf je in 4 lessen van ieder 3 uur aan jouw fietstechniek.

Training 1: tijdens deze les maak je kennis met de andere deelnemers en de trainer. Daarna volgen direct een aantal rem- en schakeloefeningen.

Training 2: tijdens deze les leer je hoe je goed een bocht moet nemen en hoe je veilig in een groepje kunt fietsen.

Training 3: tijdens deze les staan obstakels centraal. Hoe neem je een verkeersdrempel op snelheid? Hoe balanseer je met je bike over boomwortels? 

Training 4: tijdens deze les draait het om klimmen en dalen: vooruitkijken, terugschakelen, de juiste houding. 

Waar en wanneer is Start2Bike?

Start2Bike lessen vinden meestal plaats in de buurt van een fietswinkel of fietsclub. In totaal kun je terecht bij zo’n 50 locaties. Deze zijn verspreid over het hele land.

De startdatum is per locatie verschillend. De eerste trainingen beginnen al op 11 maart en de laatste op 1 april. Ook het aanbod verschilt per plek. Op de Start2Bike site kun je filteren op race, mtb of gravel. Op een handige kaart zie je vervolgens precies welke locatie het dichtst bij jou in de buurt ligt.

Bekijk hier aanbod


Wat kost het?

Start2Bike kost slechts € 37,50. Voor dit bedrag zit je meer vertrouwen op je ros waardoor fietsen nog leuker wordt. Daarnaast tijdens de cursus ook nog eens nieuwe fietsvrienden. Goed om te weten: tijdens de trainingen is je fiets verzekerd tot een bedrag van € 750 (met de NTFU-verzekering)

Schrijf je in

Wat vinden deelnemers van Start2Bike?

Sinds 2011 heeft Start2Bike al ruim 14.300 fietsers op weg geholpen. Gevraagd naar hun ervaringen worden de trainingen door de deelnemers met een hoog rapportcijfers gewaardeerd: een 8,7. Ook geven ze aan niet alleen te blijven fietsen, maar ook met meer plezier op de fiets zitten. Genoeg reden om mee te doen dus.


 
 
Ard Krikke
Door Ard Krikke

Verslingerd aan mountainbiken en wielrennen. Is gek op singletracks, maar vindt het ook heerlijk om over kaarsrechte polderwegen te racen. Staat daarnaast regelmatig op zijn windsurfplank en hoopt iedere winter – tegen beter weten in – op de Elfstedentocht.

Dit vind je misschien ook interessant