• Training
  • Gewijzigd op 14 maart 2024

5x Bijzondere clubnamen

Fietsers zijn een creatief volkje. Ze bedenken de meest originele namen voor hun clubs. Wij zetten er 5x voor je op een rijtje. Wat vind je van Betèts Roepen?
5x Bijzondere clubnamen
5x Bijzondere clubnamen

1. WTC Betèts Roepen

Wat doe je als je met je peloton een groep fietsers of wandelaars wilt passeren? Juist, betèts roepen (op tijd roepen). Uiteraard hebben de mannen uit het Brabantse Wijbosch ook een mooi belletje op de fiets zodat ze veilig kunnen passeren.

Bekijk deze club op Fietssport.

2. TWC "De Wekkers" 

“Kom op, eruit en er op uit!” Menigmaal werd dit zinnetje geroepen naar wielrenners die zich verslapen hadden voor de wekelijkse tocht van een groep fanatieke wielrenners uit Deurne. Toen deze groep zich in 1973 als vereniging ging organiseren, was de naam van deze club dan ook snel gekozen.

Bekijk deze club op Fietssport.

3. OWsome Bikers

Fietsen bij deze club is ‘awesome’! Tenminste, dat moet wel met zo’n naam. De eerste twee letters van de clubnaam staan voor Olst-Wijhe, de gemeente waar de club haar wortels heeft. OWsome Bikers werd in 2016 speciaal voor mountainbikers opgericht. Wekelijks duikt de club de bossen rondom Deventer in en met regelmaat steekt de club de handjes uit de mouwen om de plaatselijke route te onderhouden.

Bekijk deze club op Fietssport.

4. ’t Goei Smoesje

De club is een 1974 opgericht. Voor de toenmalige leden was het fietsen in clubverband de meest aannemelijke smoes om de huiselijke beslommeringen te ontvluchten en tot laat in de middag op het terras te blijven hangen. Inmiddels wordt er ook fanatiek gefietst door de club uit Berlicum. Zo wordt er ieder jaar gestreden om de felbegeerde titel van kilometervreter.

Bekijk deze club op Fietssport.

5. Vrouwen Wielrenvereniging Langszij

Het komt regelmatig voor in en om Nijmegen. Een nietsvermoedend peloton mannen werkt hard om het gemiddelde hoog te houden wanneer er plots een peloton vrouwen ‘langszij’ komt. Grote kans dat het de dames van Vrouwen Wielrenvereniging Langszij zijn. Bij deze club kun je terecht voor toerritten, fanatieke trainingen, clinics en leuke activiteiten.

Bekijk deze club op Fietssport.

Nog één om het af te leren: WTC Heij=Fijn

Nog voordat de vereniging officieel werd opgericht, werd er al in groepsverband gefietst door een aantal renners uit de Brabantse dorpen Heijningen (Heij) en Fijnaart (Fijn) en omgeving. Aangezien beide dorpen grenzen aan Zuid-Holland, is het  misschien ook een kleine knipoog naar het Rotterdamse taaltje.

Bekijk deze club op Fietssport.

Ontdek en fiets mee 

In de maand april zetten fietsclubs in heel Nederland wagenwijd hun deuren open. Je bent welkom om 4 weken lang vijblijvend mee te fietsen. Zo ontdek je of in clubverband fietsen iets voor jou is. Doe gratis mee.

Vind jouw club

Samen fietsen is leuker dan alleen. Je maakt nieuwe fietsvrienden, ontdekt nieuwe routes en traint samen naar die volgende uitdaging. Op Fietssport.nl vind je de club die bij je past.

Zoek een club
Bart van de Vossenberg
Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant