• Overig
  • Gewijzigd op 24 juni 2024

7x alternatieven om de Paasdrukte vermijden

Het is druk op fietspaden en in natuurgebieden. Een lang Paasweekend en de reisbeperkingen door het coronavirus brengen nóg meer mensen op de been. Niet écht fijn als je lekker ontspannen wilt fietsen. 7x alternatieven om de Paasdrukte te vermijden.
7x alternatieven om de Paasdrukte vermijden

1. Wees een vroege vogel

Vertrek 's ochtends heel vroeg (denk aan je fietsverlichting) om alle drukte voor te zijn. Kun je daarna meteen aanschuiven voor het Paasontbijt en eieren zoeken.

2. Maak je eigen route en wees creatief: fiets een Paashaas

Zelf een fietsroute bouwen is leuk. Wees creatief en daag jezelf dit weekend uit om in je eigen omgeving een route te maken die op een Paashaas lijkt. We hebben de beste tools voor je op een rij gezet waarmee je zelf routes kunt maken.

3. Ontdek nieuwe spots

Ontdek nieuwe spots bij jou in de buurt in de gratis Fietssport-app. Uiteraard vind je er de Posbank of de Cauberg, maar de app bevat ook verborgen pareltjes en mooie verhalen. Weet jij bijvoorbeeld het verhaal achter het witte stadje Thorn of ken je de witte wegen van de Kampina? Enig idee hoe lang de Houtribdijk is of waar je het breedste fietspad van Nederland vindt?

4. Gooi je charmes in de strijd

Van een vriendelijk goedemorgen of bedankt wordt niemand slechter! Wees een echte dame of heer in het verkeer. Begroet je ‘collega’-wielrenners, mountainbikers en gravelbikers en bedank andere fietsers en wandelaars vriendelijk als ze aan de kant gaan of als je inhaalt. Echt, je komt een stuk vrolijker thuis!

5. Houd een voorjaarsschoonmaak

Een schone fiets fietst fijner. Dus, voordat je vertrekt: rol de tuinslang uit, zet je frame in het sop en aan de slag. Je fiets schoonmaken doe je in slechts 5 stappen. Leuke bijkomstigheid: van een schone fiets krijg je moraal!

6. Verschijn gesoigneerd aan de start van je rit

Je hoeft niet als een ware Marie Kondo er door heen te gaan, maar ruim je (wieler)kledingkast op. Kom je tot de conclusie dat je zomergarderobe aan vervanging toe is? Voor nog geen € 100,- heb je al een compleet Fietssport-tenue. Twijfel je of je voor lang-kort of kort-kort moet gaan? Check dan deze kledingtips, zodat je goed gekleed bent bij elk weertype.

7. Leer van de profs

Werk dit weekend aan je techniek. Olympisch kampioen mountainbiken Bart Brentjens doet op ons YouTube-kanaal precies uit de doeken hoe je soepel over flow trails fietst, hard door bochten blaast en zonder brokken afdaalt.

 

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant