Materiaal Gewijzigd op 26 mei 2021

Wat neem je mee op je MTB?

Van plan om een flinke tocht te maken of ga je een technische route rijden? Dan is een goede voorbereiding een must. Niets zo vervelend als dat je je rit moet staken, omdat je niet de juiste kleding draagt of stil komt te staan door materiaalpech.

Wat neem je mee op je MTB?
Wat neem je mee op je MTB?

Wat doe je aan?

Comfortabel op je bike staat of valt met goede fietskleding. Door het enorm grote aanbod in de verschillende soorten kleding en materialen, kun je in principe het hele jaar door goed beschermd op pad. Met enkele goede basissets, die je ook makkelijk onderling kunt combineren, hoef je een niet al te grote investering te doen. Je basisset bestaat uit: 

Wat neem je mee aan extra kleding?

Bij een dagtocht waarbij je vroeg in de ochtend op pad gaat en de Buienradar wisselvallig weer voorspelt, is het verstandig om extra fietsskleding mee te nemen om onderkoeling te voorkomen:

Wat neem je mee aan voeding en accessoires?

Zorg dat je goed gevulde bidons en voldoende eten bij je hebt. Uitdroging en hongerklop kunnen er voor dat je geen meter meer vooruit komt. Bovendien ebt je concentratie weg en dat is gevaarlijk op technische trails! Zie het Fietssport receptenboek voor energierepen die je zelf kunt maken.

Meer lezen over de mogelijkheden van live tracking? Lees dit artikel.

Wat neem je mee aan gereedschap?

Niets zo vervelend als materiaalpech en helemaal als je niet het juiste gereedschap bij je hebt om het op te lossen. Ga je een flink aantal kilometers rijden, dan bevat jouw rugzak minimaal deze hulpmiddelen en gereedschap:

Dit vind je misschien ook interessant

Meer interessante tips & tricks lezen?

Upgrade naar een PLUS-account. Je ontvangt dan 4x per jaar Fietssport Magazine, het grootste fietsblad van Nederland, boordevol tips, inspiratie en reviews.

Kies voor FietssportPLUS
Trek Madone - Materiaal - nov 2022 Trek Madone - Materiaal - nov 2022
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen