• Gezondheid
  • Gewijzigd op 2 mei 2024

Spieren voor Spieren

Onze gezonde spieren zijn voor de meeste van ons een vanzelfsprekendheid. Maar niet voor de 200 tot 250 ouders die jaarlijks te horen krijgen dat hun kind een ernstige spierziekte heeft.
Spieren voor Spieren
Spieren voor Spieren
Gluteus Maximus, Vastus Lateralis,  Gastrocnemius Medialis, Soleus en Tibialis Anterieur. Enige idee waar we het over hebben? Nee, je bent niet in een stripverhaal van Astrix en Obelix belandt. Het zijn de Latijnse namen van een paar spiergroepen dit je traint tijdens het fietsen.

Bilspieren, hamstrings, quardriceps, kuitspieren en scheenbeenspieren klinken je waarschijnlijk bekender in de oren. Het zijn de spieren in je benen en billen die je traint met fietsen. Een stabiele romp maakt dat je stil op je zadel kan blijven zitten, terwijl jouw benen kracht uitoefenen op de pedalen. Daarom trainen we onze buikspieren. Door bij een hartslag van 135 slagen per minuut wel 27 liter bloed per minuut rond te pompen doet je hartspier ook lekker mee tijdens het fietsen.

Met onze gezonde spieren komen we op de mooiste plekken, maken we plezier met elkaar tijdens onze ritten, werken we aan onze gezondheid en genieten we onze sport. Voor de meeste van ons een vanzelfsprekendheid. Maar niet voor de 200 tot 250 ouders die jaarlijks te horen krijgen dat hun kind een ernstige spierziekte heeft. In Nederland zijn er 20.000 kinderen met een spierziekte. Lopen, kauwen, slikken en/of zelfstandig ademhalen, kinderen met een spierziekte kunnen dat vaak niet of niet meer.
Zet jouw gezonde spieren inzetten voor zieke spieren!
Daarom is het mooi om te zien dat de Brabantse Ronde van Italië  op zaterdag 9 juni 2024 deelnemers aanzet om met hun gezonde spieren in actie te komen voor kinderen met zieke spieren. Zet jij ook je gezonde spieren in voor zieke spieren? Kom in actie en schrijf je in.Heeft jouw club nog geen goed doel verbonden aan hun toertocht? Overweeg net als Stichting Organisatie Wielergala in actie te komen voor Spieren voor Spieren. Bart van Poppelen van Spieren voor Spieren vertelt je hier graag meer over.
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant