• Gezondheid
  • Gewijzigd op 24 oktober 2023

Fietsers halen bijna twee ton op voor Hartstichting

Hartstichting organiseerde drie evenementen waar deelnemers maar liefst €182.485 bij elkaar fietsten voor onderzoek. Zo steunden zij het werk van topwetenschappers en droegen zij bij aan oplossingen om hart- en vaatziekten eerder op te sporen.
Fietsers halen bijna twee ton op voor Hartstichting
Fietsers halen bijna twee ton op voor Hartstichting
Gezond leven verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Dit doe je door onder meer door gezond te eten, te ontspannen en voldoende te bewegen. Deze drie zaken komen samen in de mooiste hobby van de wereld: fietsen. 

Cycle voor je hart

Door mee te doen aan Cycle Paris, Cycle Copenhagen en Cycle NL waren 771 deelnemers sportief en gezond bezig. De deelnemers fietsten in vier dagen respectievelijk van Den Haag naar Parijs en van Groningen naar Kopenhagen en haalden samen € 120.491 op. Zaterdag 24 september 2023 deden bijna 700 deelnemers mee aan de tweede editie van CYCLE NL plaats. Deze fietsdag leverde Hartstichting € 58.664 op.
"Mensen die voldoende bewegen leven langer"
Toch nog even de 5x redenen waarom bewegen gezond is:
 
  1. Voldoende bewegen kan de kans op hart- en vaatziekten 20 tot 30% verlagen
  2. De bloeddruk verlaagt, waardoor de kans op bijvoorbeeld een hartinfarct of beroerte kleiner is
  3. Mensen die voldoende bewegen leven langer
  4. Bewegen zorgt ervoor dat stress vermindert
  5. Je wordt energieker

Kom in actie voor de Hartstichting

Iedereen een gezond en sterk hart, dat is de droom van de Hartstichting. Het hart is een pomp die vier tot vijf liter bloed per minuut rondpompt. Bij inspanning is dit nog een beetje meer. Het bloed bevat zuurstof en voedingsstoffen voor alle spieren en organen. Fietsen is een mooie manier om deze motor te onderhouden. Naast dat je mee kunt doen aan de evenementen van de Hartstichting of aan toertochten op de Fietssport kalender, kun je ook zelf een actie starten om geld in te zamelen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten.
Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant