• Gezondheid
  • Gewijzigd op 3 september 2019

6x tips tegen verkoudheid

Om een verkoudheid te voorkomen of te verkorten, kun je het beste aan je immuunsysteem werken. Is je leefstijl wel gezond? Te weinig rust, te veel stress, train je te hard? Dat zal zijn weerslag hebben op je gezondheid. Lees onze 6 tips.
6x tips tegen verkoudheid

Tip 1. Rust

Neem voldoende rust. Even twee of drie dagen thuisblijven zal goed doen. Slaap veel en maak een wandeling, maar kleed je wel warm aan.

Tip 2. Ga in bad

Neem een stoombad met eucalyptusolie.

Tip 3. Warm op

Drink en eet veel warme producten.

Tip 4. Drink verse gember

Rasp voor het slapen gaan verse gember en laat dit even trekken in heet water en opdrinken. Je gaat er flink van zweten in de nacht en dat is juist goed, want zo ben je er sneller overheen. Let op: doe dit niet bij koorts en zorg ervoor dat je niet te snel afkoelt.

Tip 5.  Helpende handjes

Gebruik zoutoplossingen tegen je verstopte neus. Heb je snel een verkoudheid te pakken, dan kun je Echinaforce nemen tegen het einde van de zomer tot het voorjaar.

Tip 6. Neem extra vitamines 

Neem drie keer per dag 500 mg vitamine C, zodra je voelt dat je verkouden wordt (liefst geen ascorbinezuur). Wetenschappelijk nog steeds niet bewezen dat het werkt, maar de Finse wetenschapper Harri Hemilá, die zijn wetenschappelijke leven grotendeels aan verkoudheden en vitamine C heeft besteed, is ervan overtuigd dat het de duur van een verkoudheid flink verkort.

/img
Irene Lelieveld
Door Irene Lelieveld

Voedingstherapeut en auteur van 11 boeken over voeding en gezondheid, waaronder Wegwijs in Sportvoeding. Mijn motto is: een gezonde eter voelt zich beter.

Dit vind je misschien ook interessant