Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 20-8-2023.
  • Zondag 20 aug 2023
  • Steenwijk (Overijssel)

Hollands Venetië Tocht 2023

  • Racefiets

Deze tocht wordt verreden in de prachtige omgeving van Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden, een route met veel diversiteit in landschap. De organisatie is in handen van RTV Steenwijk i.s.m. Rotaryclub Steenwijk en Steenwijk Regio. Alle inschrijfgeld en sponsoring door bedrijven komt ten goede aan enkele (locale) goede doelen, dit zijn de Stichting Vrienden van de DUO fiets (elektrische tandemfietsen voor ouderen), de stichting Present (Vrijwilligersbureau in Steenwijk dat vrijwilligers koppelt aan hulpbehoevenden) en stichting Kopje Cultuur (drie daags cultureel vestival in Steenwijk).

De 40 en 60 km route kunnen gereden worden door middel van het volgen van de pijlen en/of via gpx, deze route is met name geschikt voor toerfietsers en recreatieve wielrenners. De 80 en 120 km kunnen alleen via gps worden verreden. De gps bestanden zijn via de site te downloaden, op de dag zelf is downloaden mogelijk bij de inschrijftafels.

De routes van 40 km en 60 km zijn met name geschikt voor de recreatieve fietser (rechte sturen) en de 80 km en 120 km voor de sportieve fietsers (kromme sturen). Kijk voor meer info over de tocht en eventuele sponsormogelijkheden voor de goede doelen op www.rtvsteenwijk.nl. Indien u vragen of opmerkingen over de tocht heeft dan kunt u deze mailen naar info@hollandsvenetietocht.nl

Toertocht details 40 km

Starttijd
10:00 - 13:00 uur.
Deelnemers verwacht
Vrij rustig, geniet van de omgeving op je eigen tempo.
Startlocatie
Rabo Theater De Meenthe Stationsplein 1
plan route
Hoogtemeters
37 hm
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 10,00 (BASIC account)
€ 8,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
RTV Steenwijk
Website
www.rtvsteenwijk.nl
Kenmerken
Scan & Go
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Leuke route, alleen het polder gedeelte was minder mooi. Vriendelijke en enthousiaste vrijwilligers die wel wat zichtbaarder zouden mogen zijn.
Mooi om door autoluwe wegen te rijden en toch genoeg mee te krijgen van de leuke dorpen aan het water. Het Venetië gevoel komt wel over.
Prima georganiseerde tocht in mooi natuurgebied
Zou mooi zijn als ook de 80km wordt bepijld.
Ik zou de vooraf uitgedeelde muntjes niet door de deelnemers laten verdelen. Verdeel ze gewoon onder de goede doelen.