Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 27-8-2023.
  • Zondag 27 aug 2023
  • Valthe (Drenthe)

Hunebed Highway Classic 2023

  • Racefiets

De Hunebed Highway tussen Coevorden en Zuidlaren loopt als een rode draad door de grotendeels vernieuwde fietsroutes. Langs deze autoweg liggen prachtige dorpen en landschappen, zoals o.a. het Hondsruggebied. De Hondsrug vormt samen met een deel van het omringende gebied, het enige Geopark van Nederland. De Hondsrug heeft een lengte van 70 kilometer en een gemiddelde hoogte van 20 meter boven NAP. Vooral bij de 155 km route is er dan ook sprake van een klimroute, met 'maar liefst' 426 hoogtemeters! De Lemenweg naar Drouwen is met 2,1 km de langste beklimming. Valthe Groningen Valthe heet sinds 2020 de Hunebed Highway Classic: Stichting Goede Doelen Valthe is in 2010 opgericht om geld te kunnen doneren aan Goede Doelen. Elk jaar op de vierde zondag in augustus organiseerden we de Hondsrugtoertocht Valthe Groningen Valthe. Nu dus de voor de derde keer de Hunebed Highway Classic. Extra mooi: fietsen en wandelen voor het Goede Doel. Je kunt er een leuke gezinsdag van maken want we hebben voor elk wat wils. Gaat de één lekker uitdagend fietsen, kan de ander ontspannend gaan wandelen. En na afloop samen een drankje doen. We hebben voor de toerfietsers de uitdagende Hunebed Highway Classic over de afstanden 65, 95, 125 en 155 km, voor de MTB-ers hebben we een mooie tocht over 30 en 50 km. Voor de wandelaars zijn er routes van 5, 10, 15, 20 en 30 km. Naast KWF Kankerbestrijding worden er elk jaar nog te bepalen twee andere Goede Doelen (regionaal) door ons geselecteerd. Voor 2023 zijn dit Stichting RHGD REDDINGSHONDEN en Wensstichting Drenthe. Inschrijf - en sponsorgelden komen geheel ten goede aan de Goede Doelen. Stichting Goede Doelen Valthe heeft in 12 jaar al € 96.180,00 geschonken.

WINACTIE:
Bij voorinschrijving maak je kans op 1 van de 4 dinerbonnen voor 2 personen bij het exclusieve restaurant 'De Gaffel' in Valthe.
Alle reden om je zo snel mogelijk in te schrijven.

Leuke aanbieding:
Een prachtige, unieke Hunebed Highway Classic windstopper van het kwaliteitsmerk Bioracer. Deze kwalitatieve windstopper (winkelwaarde € 89,-) bieden wij aan voor slechts € 42,35 exclusief verzendkosten. Je kunt je eigen windstopper bestellen in onze webshop. Zie hieronder de link naar de webshop. Je kunt hier overigens ook onze speciale Hunebed Highway Classic wielershirts of wielerbroeken bestellen!
Webshop Bioracer" <a href="https://stichting-goede-doelen-valthe.email-provider.eu/link/lejhf866fx/cxx5g3ejmh/upnuwnx8lm/mlszojiz9u/gerbfozn0a">https://www.bioracer.be/nl/mybioracer/?r=KBe4aeEtue</a>

Toertocht details 65 km

Starttijd
08:00 - 09:00 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Sportpark Duurshof, Schoolstraat 6
plan route
Hoogtemeters
234 hm
Kosten deelname
€ 15,00 (BASIC account)
€ 13,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 13,00 (BASIC account)
€ 11,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
Stichting Goede Doelen Valthe
Website
goededoelenvalthe.nl
Kenmerken
Scan & Go
Daginschrijving mogelijk
De route is op de volgende manieren te volgen
GPS
Pijlen

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Een van mijn favoriete ritten. Door diverse afstanden en soorten fietsers ligt de groep deelnemers snel uit elkaar waardoor je het gevoel krijgt een individuele rit te rijden, maar ook nog rij je voor een goed doel!
Super!
Afwisselend en landschap om op de fiets van te genieten
Zeker aan te bevelen, prachtige omgeving de 125 km erbij dit jaar is zeker een meerwaarde, goede verzorgingsplaatsen & prima gepeild.
Was prachtig goed geregeld!