Deze tocht heeft reeds plaatsgevonden op 20-2-2022.
  • Zondag 20 feb 2022
  • Schaijk (Noord Brabant)

Fibberwaarie gravelride 2022

  • Gravelbike

TWC Ons Verzet organiseert op de derde zondag van februari een gravelride, bedoelt voor sporters die in het bezit zijn van een gravelbike, een cyclocrosser of een racefiets met profielbanden. Maar met een MTB mag uiteraard ook !

Je fietst achtereenvolgens door de Maashorst, Oventje, Molenheide, het Raamdal en De Kuilen. Deze gebieden vormen samen een enorm groot aaneengesloten natuurgebied in het Noordoosten van Brabant. De route biedt veel variatie. Van zandverstuivingen tot heidevelden en diepe donkere bossen. Maar ook brede lanen omzoomd door oude bomen met weidse uitzichten. Onderweg maak je kennis met een paar bewoners van deze streken: de Tauros, de Schotse Hooglander en de Exmoor pony en misschien zie je de Wisent. De routes zijn ongeveer 80% onverhard en bestaan voornamelijk uit brede paden met af en toe korte stukjes smalle bospaadjes. Door de goede ondergrond zijn de paden overal goed te rijden. Er zijn talloze mooie plekken in dit gebied waar je je boterhammetje kunt eten en kunt genieten van de stilte en het uitzicht. Kasteel Tongelaar is een horeca gelegenheid op de route waar eventueel op eigen gelegenheid te pauzeren is (vanaf 10 uur open). Bij een graveltocht gaat het niet alleen om de prestatie. Ongedwongen, lekker genieten van het fietsen, je vrienden en de omgeving. Wij hebben er nu al zin in!

TWC Ons Verzet biedt deze Gravelride van 75 kilometer enkel aan op GPX. Inschrijven is mogelijk online en is geopend vanaf 10 februari. Het GPX bestand wordt 2 dagen van te voren beschikbaar gemaakt ter download.
Tot ziens in Schaijk.

Ondanks (of beter gezegd Mede dankzij) de strenge(re) corona maatregelen hebben we er steeds aan gewerkt om een veilige en beheersbare toertocht te organiseren. Daarvoor zijn de volgende wijzigingen aangebracht bij onze toertocht.

Startbureau:
Melden voor de tocht zal buiten zijn, in plaats van binnen zoals voorgaande jaren.
Inschrijven graveltocht uitsluitend via voorinschrijving (mede i.v.m. verstrekking gpx-file voor de route).

Toertocht details 75 km

Starttijd
08:30 - 09:30 uur.
Deelnemers verwacht
Rustig, je hebt alle ruimte om van de route en de verzorging te genieten.
Startlocatie
Pastoor van Winkelstraat 2
plan route
Kosten deelname bij voorinschrijven
€ 8,00 (BASIC account)
€ 6,00 (PLUS account & NTFU-lid)
De online inschrijving is gesloten.
Organisatie
TWC Ons Verzet
Website
www.onsverzet.nl
Kenmerken

Wat anderen van deze toertocht vonden.

Er zijn geen reviews voor deze toertocht.