Recept: Robuuste salade

Dit recept van deze salade staat garant voor een goed gevulde maag na een flinke training of toertocht en kun je zowel als lunch of als avondeten voorbereiden.

Recept: Robuuste salade

Wat heb je nodig?

(voor 4 personen)

150 gram quinoa, 1 grote pot kikkererwten of 300 gram rundergehakt, 2 rode uien, 3 tenen knoflook, hele bos bospeen, 1 koolrabi, 2 pastinaken, 12 cherry tomaten, 8 mini rode bieten, grof zout en wat peper, verse tijm en olijfolie.

Aan de slag

Maak de groente schoon, schil de koolrabi en pastinaken, snijd ze in grove stukken. Pel de uien en snij ze in stukken. Rode bieten schillen en door vieren delen. Knoflook schillen en eventueel in plakjes snijden.

Lege alle groente op een bakplaat met bakpapier (houd de rode bieten apart, anders wordt alles rood). Sprenkel flink wat olijfolie over de groente. Voeg zout, peper en verse tijm toe. Plaats het in de oven (225 graden) gedurende 30 minuten, tot ze beetgaar zijn (eventueel omscheppen).

Ondertussen kook je de quinoa gaar. Pot met kikkererwten afspoelen en laten uitlekken. Hou je niet van peulvruchten, dan kun je ook kleine gehaktballetjes van rundergehakt aanbraden en koud of warm erbij voegen.

Warm of koud?

Eet je de groente warm, dan kun je deze mengen met de warme quinoa en warme kikkererwten. Eet je de groente liever koud, dan hoef je de kikkererwten niet op te warmen en laat je alles goed afkoelen.



Meer tips?

Fietssport Magazine is hét tijdschrift voor fanatieke wielrenners en avontuurlijke mountainbikers. Ontvang fietsinspiratie, persoonlijke verhalen, reisreportages en tips over training en voeding, zo op je deurmat. Plus nog veel meer voordelen.

Fietssport PLUS

Deel dit artikel

Dit vind je misschien ook interessant