Fietssport receptenboek
De beste recepten voor, tijdens of na afloop van je training.
(voor 4 personen)
150 gram quinoa, 1 grote pot kikkererwten of 300 gram rundergehakt, 2 rode uien, 3 tenen knoflook, hele bos bospeen, 1 koolrabi, 2 pastinaken, 12 cherry tomaten, 8 mini rode bieten, grof zout en wat peper, verse tijm en olijfolie.
Maak de groente schoon, schil de koolrabi en pastinaken, snijd ze in grove stukken. Pel de uien en snij ze in stukken. Rode bieten schillen en door vieren delen. Knoflook schillen en eventueel in plakjes snijden.
Lege alle groente op een bakplaat met bakpapier (houd de rode bieten apart, anders wordt alles rood). Sprenkel flink wat olijfolie over de groente. Voeg zout, peper en verse tijm toe. Plaats het in de oven (225 graden) gedurende 30 minuten, tot ze beetgaar zijn (eventueel omscheppen).
Ondertussen kook je de quinoa gaar. Pot met kikkererwten afspoelen en laten uitlekken. Hou je niet van peulvruchten, dan kun je ook kleine gehaktballetjes van rundergehakt aanbraden en koud of warm erbij voegen.
Eet je de groente warm, dan kun je deze mengen met de warme quinoa en warme kikkererwten. Eet je de groente liever koud, dan hoef je de kikkererwten niet op te warmen en laat je alles goed afkoelen.
/imgVoedingstherapeut en auteur van 11 boeken over voeding en gezondheid, waaronder Wegwijs in Sportvoeding. Mijn motto is: een gezonde eter voelt zich beter.
De beste recepten voor, tijdens of na afloop van je training.
Verfrissend en verkoelend.
Een bommetje eiwitten.
Na de toertocht een biertje?
De grote, interne schoonmaak.