• Voeding
  • Gewijzigd op 8 maart 2018

Recept: Hartige pannenkoeken

Deze hartige pannenkoekjes zijn ideaal om zowel een grote hoeveelheid eiwitten als koolhydraten binnen te krijgen vooraf of tijdens je rit.
Recept: Hartige pannenkoeken

De eiwitten vind je in de yoghurt en de eieren en de koolhydraten in het volkorenmeel. Neem wel volkorenmeel en geen bloem, want meel zorgt voor langdurige energie. Fietsen is verzurend voor het lichaam en dat zijn eiwitten ook, dus het is belangrijk om veel basisch voedsel te eten voor balans. Groente is basisch en in deze pannenkoek zit veel groente zonder dat je het echt proeft.

Je kunt de pannenkoeken ook koud eten en eventueel meenemen in je achterzak. Vul ze met bijvoorbeeld gerookte zalm, rol ze op en wikkel ze stevig in huishoudfolie in.

Wat heb je nodig?

·         200 g verse spinazie

·         2 eieren

·         350 g yoghurt (eventueel sojayoghurt)

·         200 g volkoren meel (tarwe of spelt, glutenvrij kan ook, maar de pannenkoek valt dan snel uit elkaar)

·         1 eetlepel bakpoeder

·         1 eetlepel olie 

Aan de slag

Doe eerst de yoghurt, eieren en spinazie in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine, gebruik dan diepvriesspinazie, maar knijp deze wel goed uit. Daarna meng je de spinazie met de rest van de ingrediënten. Als alles klein gemaakt is, voeg je het volkorenmeel, de bakpoeder en de olie toe. Er moet dan een pannenkoekenbeslag ontstaan (je kunt altijd wat vocht of extra meel toevoegen voor een perfect beslag).

Doe boter in een anti-aanbakpan en maak van het beslag dunne pannenkoekjes. Als het beslag teveel plakt, maak dan er dan drie in-de-pan van, maar houd ze wel dun, anders wordt het midden niet gaar.

Heerlijk te combineren met kipfilet, gerookte zalm, tonijn met een beetje mayonaise of roomkaas. Bon appetit!

/img
Irene Lelieveld
Door Irene Lelieveld

Voedingstherapeut en auteur van 11 boeken over voeding en gezondheid, waaronder Wegwijs in Sportvoeding. Mijn motto is: een gezonde eter voelt zich beter.

Dit vind je misschien ook interessant