Recept: Stevige smoothy
Als voorafje en als hersteldrank.
• 2 eetlepel meel (kan glutenvrij)
• 2 eetlepel melk (kan granenmelk)
• 3 eieren
• 50 gram geraspte kaas (kan plantaardig)
• Beetje boter
1. Klop de ingrediënten, behalve de boter, heel goed door elkaar.
2. Neem een koekenpan en smelt de boter.
3. Doe het mengsel in de pan en bak deze op als een pannenkoek.
4. Leg het op een bord of in een voorverwarmde oven (als je meerdere wilt bakken dan de hoeveelheden verdubbelen).
• Neem 200 gram groente naar keuze (bijvoorbeeld ui, prei, paprika, wortel, champignons, paksoi).
• Een scheut sojaolie.
• Verse kruiden naar keuze (bijvoorbeeld peterselie, dille, bieslook).
• Olijfolie.
1. De verschillende groenten klein snijden.
2. In de zelfde pan maak je de olijfolie warm.
3. Roerbak de groente en giet er wat sojasaus over.
4. Als de groente knapperig warm en gebakken is, is het klaar.
5. Zet het vuur uit en doe de verse kruiden naar keuze erdoor.
6. Neem de eierkoek en leg de groente in het midden.
7. Rol de eierkoek op.
Eet smakelijk!
De genoemde hoeveelheden zijn gebaseerd op 1 persoon.
/imgVoedingstherapeut en auteur van 11 boeken over voeding en gezondheid, waaronder Wegwijs in Sportvoeding. Mijn motto is: een gezonde eter voelt zich beter.
Als voorafje en als hersteldrank.
Lekker voedzaam en gezond ontbijt.
Marcel Hesseling vertelt over het dieet van de renner.
Ga je sneller fietsen van een kopje koffie?
Hoe zorg je voor een goede hormonenbalans?