Recept: Bonbons met kokos
Hét snoepje voor de feestdagen.
Kikkererwten kun je gedroogd kopen, de meest gezonde variant, maar het is wel meer werk om ze zacht te krijgen. Een dag van te voren moet je ze namelijk weken. Heb je daar geen tijd voor, dan zijn de kant-en-klare in potjes of zakjes een prima alternatief. Door ze te pureren, smaken toe te voegen en vervolgens te bakken, krijg je heerlijke falafels. Eet ze bij een salade, als vleesvervanger bij het warm eten of in een wrap.
• 350 g kikkererwten (voorgekookt)
• 2 eieren
• 8 eetlepels volkoren meel
• 1 eetlepel tahin
• 1 ui
• 1 teen knoflook
• 1 theelepel citroensap
• snufje zout
• paar takjes bieslook
• chilipoeder
• volkoren wraps
• tomaten
• komkommer
• smeerkaas of kaas
• sla
• rijstolie
• dressing naar keuze
• Doe de kikkererwten in een keukenmachine
• Pel de ui en snij het in vier stukken, pel de knoflook en knip wat bieslook in kleine stukjes
• Doe het uitje, knoflook, twee eieren, tahin, citroensap, zout, bieslook en chilipoeder in de keukenmachine en pureer dit goed
• Als alles goed klein gehakt is, doe je het volkoren meel er schepje voor schepje bij. Het moet een beetje plakkerige deeg worden
• Neem een braadpan, doe hier een flinke laag rijstolie in en verhit dit goed
• Maak bolletjes van het deeg
• Het deeg plakt flink, als het te nat is, meer meel erdoor mengen
• Bak de falafel goed bruin in ongeveer 7 minuten
• Laat ze uitlekken op keukenpapier
• Smeer de smeerkaas vrij dik op de wrap en over de hele wrap heen
• Snij de tomaat, komkommer in kleine stukjes en leg het erop aan één kant, ook wat sla erbij leggen
• Leg de falafelbolletjes erop en rol hem goed en stevig op
Eet smakelijk!
Voedingstherapeut en auteur van 11 boeken over voeding en gezondheid, waaronder Wegwijs in Sportvoeding. Mijn motto is: een gezonde eter voelt zich beter.
Hét snoepje voor de feestdagen.
Fruitige basis voor een lange rit.
Met een goed gevulde maag van start.
Boordevol vitaminen en mineralen.
Warm je snel weer op met deze spicy winterdrank.