Voeding Gewijzigd op 16 november 2020

Recept: Cakebrood

Neem je wel eens brood mee? Het wordt er vaak niet lekkerder op door het beleg wat erin trekt. Wat dacht je van cakebrood? Brood waar geen beleg op hoeft, wat heerlijk smaakt en bomvol eiwitten, koolhydraten, vitamines, vezels en mineralen.

Recept: Cakebrood

Wat heb je nodig?

Aan de slag

  1. Zet de oven aan op 175 graden
  2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine
  3. Voeg langzaam de melk toe tot het een deeg wordt dat dikker is dan cakebeslag en zachter dan brooddeeg
  4. Neem een cakeblik of een tulbandvorm en vet dit in met kokosvet
  5. Vul de vorm met het deeg
  6. Zet deze 40 minuten in de oven. Check met een satéprikker of het gaar is (de prikker komt 'schoon' uit het deeg). Is dit niet het geval, dan laat je het deeg nog wat langer in de oven garen. 

Zelf heb ik voor een tulbandvorm gekozen, omdat deze de warmte van binnen en buiten beter geleid. Bovendien snijd je het makkelijker in dikke brokken; handig voor onderweg, want het valt zo minder snel uit elkaar vergeleken met gewone cake.

Irene Lelieveld

Door Irene Lelieveld

Voedingstherapeut en auteur van 11 boeken over voeding en gezondheid, waaronder Wegwijs in Sportvoeding. Mijn motto is: een gezonde eter voelt zich beter.

Dit vind je misschien ook interessant

 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen