Laatst gewijzigd op 1 december 2020
Laatst gewijzigd op 1 december 2020

Recept: 2x wintersoep

Deze twee verwarmende soepen zijn zeer geschikt voor de koude dagen, vooraf of na je training. De wortels en pastinaken zitten bomvol koolhydraten. Het mosterdzaad verwarmt je lichaam en de bouillon zorgt voor extra zout.
Recept: 2x wintersoep

Zoete aardappelsoep

Deze mooie, oranje soep dankt zijn kleur aan de zoete aardappelen, wortels en de oranje paprika. Bomvol vitamine A wat goed is voor je immuunsysteem én je ogen. De uien en de knoflook maakt de soep vol en pittig. De zoete aardappelen en de wortels bevatten veel koolhydraten. Een zeer geschikte soep dus om voor je tocht te eten, maar ook na je training heerlijk om de spieren weer hun kracht terug te geven.

Wat heb je nodig?

•    2 zoete aardappels
•    2 oranje wortels
•    2 uien
•    1 oranje paprika
•    1 teentje knoflook
•    3 bouillonblokjes van 10 gram of 1,5 van 20 gram
•    klein handje basilicum blaadjes
•    een scheutje olijfolie of walnootolie
•    1 liter water

Aan de slag

1.     Schil de zoete aardappelen en snij ze in stukken
2.     Rasp de schil van de wortels met een mesje (of dunschiller) en snij ze dan in stukken
3.     Maak de uien en de knoflook schoon en snij de uien in stukken
4.     Maak de  paprika schoon en snij deze in grove stukken
5.    Doe alle ingrediënten in een pan of een soepmaker
6.    Na 20 minuten alles pureren met een staafmixer (in een soepmaker is het na 20 minuten al klaar)
7.    Opdienen met een blaadje basilicum

Pastinakensoep

Pastinaak is een beetje een vergeten groente, maar weer helemaal herontdekt. Er ontstaat een bijzondere smaaksensatie, doordat je de pastinaken met een anijsachtige smaak samen kookt met de mosterd, het zoete van de wortels en het verfrissende van munt.

Wat heb je nodig?

•    400 gram pastinaken
•    250 gram gele wortels
•    2 eetlepels Limburgse mosterd (met hele mosterdzaden er nog in)
•    1 takje verse munt
•    1 ui
•    3 bouillonblokjes van 10 gram of 1,5 van 20 gram 
•    een scheutje olijfolie
•    1 liter water

Aan de slag

1.    Rasp de schil van de pastinaken en wortels met een scherp mesje (of dunschiller) en snij ze vervolgens in grove stukken
2.    Maak de ui schoon en snij het in grove stukken
3.    Alle ingrediënten voeg je samen in een pan of in een soepmaker
4.    Na 20 minuten ga je alles pureren met een staafmixer (met een soepmaker is het na 20 minuten klaar)
5.    Opdienen met een munt blaadje

Bon appetit!

Geschreven door Irene Lelieveld

Deel dit artikel