Recept: Stamppot
Dé vitaminebom voor de fietser.
Als je zo basisch mogelijk eet, dat wil zeggen veel groente en fruit (tot wel 70 procent van wat je per dag naar binnen werkt) en sterk verzurende producten vermijdt, heb je minder kans op verzuring tijdens je fietstocht. Een overzicht van basisch en verzurend voedsel.
Koffie, alcohol, zwarte thee, frisdranken, kunstmatige zoetstoffen, varkensvlees, alles wat suiker of witte bloem bevat.
Vlees, vis, kaas, dierlijk vet, melkproducten, vooral de whey poeders.
Noten, zaden, pitten, volkoren granen, peulvruchten, koolzuurhoudend water, honing en eieren.
Groente (sap), banaan, fruit (met mate, niet alle fruitsoorten zijn basisch), gedroogd fruit, maïs, kokos, kruiden, kruidenthee, aardappelen (ook zoete) gekiemd graan, peulvruchten, amandelen, paranoten, zwarte olijven in olie, olie van koude persing, kastanjes, amandelpasta en amandelmelk.
Meer over spierverzuring lees je hier
Voedingstherapeut en auteur van 11 boeken over voeding en gezondheid, waaronder Wegwijs in Sportvoeding. Mijn motto is: een gezonde eter voelt zich beter.
Dé vitaminebom voor de fietser.
Ga je op pad met meer of minder?
De juiste balans met ijzer en koolhydraten.
Voor zowel lunch als diner.
Wat moet je eten en drinken tijdens je fietsuitdaging? Bekijk het schema.