Cafeïne als prestatieverbeteraar
Ga je sneller fietsen van een kopje koffie?
Wielrennen en koffie gaan hand in hand. Een bakkie troost is niet alleen lekker, een shotje cafeïne zet je op scherp én je gaat er ook nog eens harder van fietsen. Niet verwonderlijk dus dat Il Magistrale Coffee zijn nieuwste espresso-smaak de Gorilla heeft genoemd. Gorilla is namelijk de bijnaam van André Greipel, de Duitse krachtpatser die tijdens de sprint de stenen uit de straat trapt.
Zoals je van een naar Greipel vernoemde koffie mag verwachten, is de Gorilla geen laf bakkie troost. De koffie is een normaal gebrande espresso met duidelijke smaken van zoete chocolade, amandelen gemengd met karamel en een vleugje geroosterd brood. Het aroma van de koffie is krachtig en geeft je een heerlijke volle body. De krachtpatser heeft een dikke goudbruine crema laag, een medium bitterheid en geeft een zacht mondgevoel.
Niet jouw smaak? Probeer dan eens de Bom van Balen (melkchocolade, citrus, amandelmarsepijn), de Superprestige (donkere chocolade, sinasappel, vanille) of der Panzerwagen (donkere chocolade, rijp fruit, gerookt kaneel). Geen idee of ze lekker zijn, maar de klinkende namen beloven in ieder geval veel goeds.
Check magistralecyclingcoffee.cc voor alle koffievarianten.
Behalve een lekkere opkikker geeft de espresso je ook een goed gevoel; een deel van de opbrengst van de Gorilla koffie wordt gedoneerd aan ALS-onderzoek in Duitsland.
Redactie Fietssport
Ga je sneller fietsen van een kopje koffie?
Stap op met een goede vochtbalans.
De grote, interne schoonmaak.
De juiste balans met ijzer en koolhydraten.
Neem je een banaan of een energiereep?