• Training
  • Gewijzigd op 17 januari 2017

NK Zwift: word Nederlands Kampioen!

Wielerbond KNWU en Zwift organiseren op 26 februari het eerste NK Zwift. Iedereen - met een profiel op Zwift - kan meedoen aan dit open kampioenschap en zich meten met de rest van fietsend Nederland.
NK Zwift: word Nederlands Kampioen!

Heb je de laatste jaren vooral buiten je rondjes weggetrapt? Dan kan het zijn dat je nog nooit van Zwift hebt gehoord. Zwift is een soort online game waarbij je in een virtuele wereld tegen (of met) andere fietsers fietst. Sinds het programma in 2014 is gelanceerd heeft het een enorme groei in aantal gebruikers doorgemaakt. Dagelijks fietsen er online meer dan 2.000 fietsers over de hele wereld op het fictieve eiland Watopia of het WK parcours van 2015 in Richmond. Onder hen ook bevinden zich ook bekende renners zoals o.a. Laurens ten Dam, Robert Gesink en Andre Greipel. Je kunt met Zwift tegen elkaar maar (gelukkig) ook met elkaar fietsen. 

Dagelijks fietsen er online meer dan 2.000 fietsers over de hele wereld op het fictieve eiland Watopia.

Hoe werkt Zwift?

Om virtueel de rest van de wereld uit te dagen heb je een fietstrainer nodig en een profiel op Zwift. Maak een profiel aan op Zwift en probeer de software gratis 14 dagen uit. Daarna betaal je 10 dollar per maand. Daarnaast heb je een fietstrainer nodig die je via ANT+ of Bluetooth aan Zwift koppelt. 

Nederlands kampioen

Wil je deelnemen aan het NK Zwift? Dat kan! Je kunt deelnemen in een van de vier categorieën die zijn ingedeeld op de wattages die iemand per kilo lichaamsgewicht wegtrapt. Elke categorie rijdt 5 ronden op de Watopia Flat Route. Deelnemen kan eenvoudig via de optie events in de Zwift app (daar meld je je op de dag zelf via de app aan), of als je zondagochtend inlogt op Zwift via het startscherm. Je wordt dan vanzelf tijdig in het startvak geplaatst. De KNWU benoemt uiteindelijk 8 kampioenen. In elke categorie wint één vrouw en één man. Wil je serieus meedoen om de prijzen of in ieder geval je vrienden voorblijven? Dan is het wel verstandig om alvast te oefenen. Succes!

Meer informatie over het NK Zwift vind je hier.

Tips van de bondscoach

Wil jij je optimaal voorbereiden op het NK Zwift? Check dan de tips van Thorwald Veneberg, Bondscoach wegwielrennen bij de KNWU.

Check de tips
Bart van de Vossenberg
Door Bart van de Vossenberg

Fietsende sportgek. Mountainbiken, wielrennen, triathlon en trailrunning. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zorgt dat je op Fietssport.nl de leukste artikelen, mooiste tochten en meest uitdagende routes vindt.

Dit vind je misschien ook interessant