• Training
  • Gewijzigd op 15 juni 2020

Leer van de prof

Wedstrijden zitten er even niet in voor professioneel mountainbiker Jeroen van Eck en wat doe je dan met al die vrije tijd? Hij maakt instructievideo's om de vele beginners en liefhebbers op de trails te helpen hun techniek verder bij te schaven.
Leer van de prof

Wielerzaken merken het op alle fronten. Omdat velen door de coronamaatregelen thuis kwamen te zitten en buiten fietsen wél mocht, is wielrennen en mountainbiken populairder dan ooit. De onlangs geopende nieuwe mountainbikeroutes in het Rijk van Nijmegen worden veelvuldig gebruikt, zo constateerde ook professioneel mountainbiker Jeroen Van Eck tijdens zijn trainingen.

Niveauverschillen

“Het is erg mooi om te zien dat onze sport op deze manier in de breedte groeit en dat mensen er enthousiast over zijn”, vertelt de Europees kampioen van 2015. “Je ziet echter wel veel verschil in niveau én meer beginners dan normaal. Zij missen de skills en ervaring en dat zorgt voor onveilige situaties en soms valpartijen. Door het niet goed remmen of sturen gaat ook de kwaliteit van de paden achteruit." Omdat Van Eck zelf door de coronacrisis ook veel meer ruimte in zijn agenda heeft, is hij begonnen met het maken van korte instructievideo’s. 

“Zo hoop ik beginners op weg te helpen en de meer ervaren bikers beter te maken” 

Deze #BikeTutorials plaatst Jeroen op YouTube. “Ik krijg veel leuke reacties en hoor dat kijkers er echt iets aan hebben. Ik krijg ook veel verzoekjes om bepaalde thema’s te behandelen. Ik deel graag mijn kennis en ervaring.”

Zie hieronder drie van zijn video's over bochtentechniek, drops-offs en afdalen. Op het YouTube-kanaal van Jeroen van Eck zijn er nog meer te vinden.

Hoe ga je zo hard mogelijk door een kombocht?

Hoe rijd je een drop-off?

Hoe daal je soepel en veilig af?

Redactie Fietssport
Door Redactie Fietssport

Redactie Fietssport

Dit vind je misschien ook interessant