Maak kans op een gratis jaarabonnement van de slimme trainingsapp JOIN
Doe nu mee: de winactie loopt t/m 14 februari.
Een toertocht uitrijden is niet zo moeilijk. Je stapt op je fiets, zorgt ervoor dat je voldoende kilometers hebt gemaakt en als je je zelf niet teveel druk oplegt tijdens de tocht, dan rijdt je hem zonder problemen uit. Maar wat nou als je de tocht sneller wilt volbrengen, of een langere of zwaardere tocht wilt maken, wat kun je dan veranderen? Moet je dan niet meer en harder gaan trainen? Maar hoe? En hoe blijf je dan gezond en blessurevrij? En hoe zit het met je voeding? Meer trainen vraagt meer energie. Hoe krijg je voldoende koolhydraten binnen zodat je geen hongerklop krijgt tijdens de training? Of dat je werk er onder gaat lijden?
Neem nou training. Er is een uitdrukking die zegt: ”Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je had.” Met andere woorden, als je elke week hetzelfde traint, dan wordt je er niet meer beter van. Variatie is dus belangrijk. Je moet uit je comfortzone komen om echt beter te worden. Duurtrainingen dienen afgewisseld te worden met intervaltrainingen. Intervaltrainingen zijn trainingen waarbij de intensiteit wisselt van hard naar rustig en weer naar hard. En wanneer je hard gaat, moet het ook echt hard. Het liefst boven je omslagpunt. Maar doe ook weer niet teveel intervaltrainingen in de week, want daar wordt je alleen maar moe van, en niet beter.
Voeding, gezond blijven en trainen in voorbereiding op het nieuwe wielerseizoen staan centraal in het Amsterdamse Wielersymposium op 7 maart. Tijdens deze avond vertellen specialisten van Sport Medisch Centrum Fysiomed in Amsterdam je er alles over en mag je alles vragen.
/imgRedactie Fietssport
Doe nu mee: de winactie loopt t/m 14 februari.
Met een soepele trapbeweging bespaar je energie en fiets je sneller.
5x Virtueel fietsen in Spanje.
Train je fit voor het klimwerk.
Fiets 5 virtuele routes van échte toertochten.