Toertochten Gewijzigd op 20 februari 2019

8x Strade Bianche in Nederland

8x Strade Bianche in Nederland Gravel is in. Lange fietstochten over onverharde paden door de natuur. Strade Bianche is in korte tijd immens populair geworden. Ook op onze kalender is het aantal graveltochten kiezelhard gestegen. Wij selecteerden 8x Gravel rides in Nederland.

1

Graveltocht Strade Brabantia

Veldhoven (Noord-Brabant)

Graveltocht Strade Brabantia
Graveltocht Strade Brabantia Bekijk deze tocht

Een mooi alternatief voor de meubelboulevard. Vanuit Veldhoven gaat deze tocht voor 40% over gravelpaden. Het overige deel van het parcours gaat over harde zandpaden en mooie, autoluwe landwegen.

Bekijk deze tocht
 
2

Brabantse Strade Bianche 2019

Mill (Noord-Brabant)

Brabantse Strade Bianche 2019
Brabantse Strade Bianche 2019 Bekijk deze tocht

De Brabantse Strade Bianche is alweer toe aan editie 5! Deze tocht gaat gedeeltelijk over schelpenpaden, zand- en grindwegen. Wielerclub Mill zorgt ervoor dat alle deelnemers over begaanbare stroken fietsen. Geen troosteloze, onder-water-staande paden maar knetterharde crossstroken.

Bekijk deze tocht
 
3

Roodtoer: Strade Bianche GPS

Hoogeveen (Drenthe)

Roodtoer: Strade Bianche GPS
Roodtoer: Strade Bianche GPS Bekijk deze tocht

Een tweedaags evenement voor wielrenners, mountainbikers én gravelracers. ROODTOER bevat routes over drie verschillende ondergronden: road, offroad en strade bianche. De Col du Vam vormt het middelpunt van elke routes. Knal over stroken en finish met een geweldige kasseiklim. Een echte voorjaarsklassieker... maar dan in de zomer.

Bekijk deze tocht
 
4

Merida Silex Gravelride 2019

Apeldoorn (Gelderland)

Merida Silex Gravelride 2019
Merida Silex Gravelride 2019 Bekijk deze tocht

De 'MERIDA Silex Gravelride' is een nieuw evenement waarbij je met de mountainbike, crosser of gravelbike over de mooiste onverharde paden van de Veluwe rijdt. Net als bij elke andere klassieker heeft iedere fietser na afloop zijn eigen verhaal. Wat wordt jouw verhaal?

Bekijk deze tocht
 
5

Nijverdalse Strade Bianche

Nijverdal (Overijssel)

Nijverdalse Strade Bianche
Nijverdalse Strade Bianche Bekijk deze tocht

Waan jezelf even in Toscane, net als Strade Bianche in Italië. De Nijverdalse variant gaat over verharde, rustige wegen en gedeeltelijk over gravelpaden in het mooie Salland. Met wie kom jij deze uitdaging doorstaan?

Bekijk deze tocht
 
6

KCC Euregio Gravel Ride

Eibergen (Gelderland)

KCC Euregio Gravel Ride
KCC Euregio Gravel Ride Bekijk deze tocht

In het voorlaatste weekend van september organiseert RTC de Stofwolk (met zo'n naam moét je wel een graveltocht organiseren) een offroad tocht door het prachtige landschap van de Euregio: Twente-Achterhoek-Münsterland. Je ervaart een indrukwekkende afwisseling van Bos-/ Veen- en Agrarische gebieden. Met name de altijd lastige vlonderpassages in het Haaksbergerveen vormen weer een uniek obstakel.

Bekijk deze tocht
 
7

Strade Bianche Achterhoek - Gijs Verdick memorial

Lochem (Gelderland)

Strade Bianche Achterhoek - Gijs Verdick memorial
Strade Bianche Achterhoek - Gijs Verdick memorial Bekijk deze tocht

Schitterende, uitgestrekte landschappen en een relaxte, gezellige sfeer. Dat is de Strade Bianche Achterhoek. De tocht gaat slechts voor 30% over verharde wegen. De andere 70% gaat over zand en gravel. Kom je van ver? Dan is er zelfs een camping! Met welke fietsvrienden kom jij?

Bekijk deze tocht
 
8

Gooische Strade Bianche 2019

Soest (Utrecht)

Gooische Strade Bianche 2019
Gooische Strade Bianche 2019 Bekijk deze tocht

Deze Strade Bianche voert je over de vele gravel- en zandpaden die het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug rijk zijn. Heb je het koude decemberweer doorstaan? Geniet dan bij terugkomst van een biertje en burger. Heerlijk!

Bekijk deze tocht
 

Snel en met korting starten bij 2.500+ NTFU toertochten

Op Fietssport vind je de complete kalender van de NTFU met ruim 2.500 toertochten voor racefiets en mountainbike. Fiets mee en ontdek nieuwe routes en bijzondere plekken!

Fietssport PLUS
Jeroen Scholman

Door Jeroen Scholman

Brede interesse in sport, maar van wielrennen gaat mijn hart sneller kloppen. Ik zorg op fietssport.nl voor de leukste artikelen en ridelists en op social media voor het uitlichten van de meest fantastische toertochten.

Dit vind je misschien ook interessant

Fiets beschadigd na een graveltocht?

Sluit een Fietssport PLUS-account af, je hebt dan automatisch een NTFU fietsverzekering; al meer dan 40 jaar een rots in de branding.

Fietsverzekering
 

Ontvang inspiratie in je mailbox

Ontvang inspiratie in je mailbox

Inschrijven nieuwsbrief Inschrijven

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste artikelen uit ons online magazine.

Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen
Haal meer uit Fietssport en ga voor het PLUS account. Bekijk de voordelen